Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение в района

...
Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение в района
Коментари Харесай

Кметът на Плевен е обявил частично бедствено положение

Кметът на Плевен е оповестил отчасти бедствено състояние в региона на пътя Плевен-Ловеч - поради положението на язовир "Николаево - 5 ", заяви регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.

Дигата на това оборудване е почнала да подгизва, има изнесена кална маса на пътя, привлечена е тежка техника, с цел да се почиства - обстановката е овладяна, разяснява регионалният шеф.

Без електрозахранване в региона са останали 14 дребни обитаеми места - повода е разкъсване на 7 далекопровода, има и наводнени трафопостове. ЧЕЗ първо възвръщат далекопроводите, по-късно ще навлязат в селищата.

В община Левски е по-сериозна обстановката от позиция на мощната градушка, която е паднала тази нощ, съобщи Петров. Къщите в селата Асеновци, Градище, Варана, Каменец от община Левски имат към 60-70 % опустошения на покривната структура.

По предложение на кметовете на Левски и Пордим е ангажирана компания "Напоителни системи " за следено изпускане на язовир "Каменец ". Това се постанова, тъй като е излязла вода на пътя Плевен - Русе към 30 сантиметра. При изпускането на язовира равнището на водата ще падне и няма да излиза на интернационалния път, с цел да не се постанова затварянето му, разясни Петров.

Критична е и обстановката с нарушената инфраструктура в община Долна Митрополия - изнесена е настилка в региона на Тръстеник. Превантивно са затворени пътищата Подем - Комарево и Оряховица - Брегаре - Байкал - Крушовица, с цел да не закъсат хора с коли.

От тази нощ до момента в противопожарната работа в Плевен са получили 80 сигнала за наводнени приземни пространства, икономически дворове и други сигнали от жители. По 28 от тях към този момент е реагирано.

Областният шеф на Плевен заключи, че на територията на региона няма бедстващи хора, няма реки, излезли от коритата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР