Кметът на Перник Станислав Владимиров призова органите на реда да

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров призова органите на реда да
Коментари Харесай

Невиждан уличен тормоз в Перник: Кметът призова за съдействие органите на реда

Кметът на Перник Станислав Владимиров прикани органите на реда да вземат незабавни ограничения за сигурността на града и да убедят хората, че са предпазени.

Последните месеци градът е подложен на невъобразим от десетилетия махленски тормоз от съмнителни лица, декларира в пост в обществената мрежа Facebook Владимиров. По думите му това е тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток метод. В същото време, съгласно Владимиров, полицията бездейства, а перничани се опасяват.

Повод за изказването стана случай от последните дни, при който млад първенец по кикбокс преби някогашен футболист на Миньор (Перник). По данни на прокуратурата против причинителя, който е наследник на локален прокурор, са формирани още две досъдебни производства и две прокурорски преписки.

Потърпевши твърдят, че похищенията, осъществени от младежа, са над 20. Определяйки обстановката като неприемлива, кметът предизвестява, че ще изиска помощ извън, в случай че пернишката полиция не може или не желае да се оправи с хора, които бият почтени жители в Перник и не получават ответна реакция.

Владимиров заявява, че в случай че органите на реда не се задействат стремително, не покажат, че са на страната на хората, ще бъде заставен да излезе на митинг, дружно с перничани, " тъй като ние желаеме да живеем в сигурен и спокоен град ".

" Откакто съм кмет на Перник поставих много старания, с цел да се понижи уличната престъпност. Камери има съвсем на всички места из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, в случай че полицията абдикира от отговорностите си ", декларира Станислав Владимиров.

Той твърди, че следи всичко и няма да остави градът да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри. Кметът насочва зов към перничани да бъдат в подготвеност, в случай че полицията не може да отбрани града, да го създадат сами.

" Ако би трябвало ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас. Защото на следващия ден потърпевш може да бъде вашето дете или родител ", заявява Владимиров. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР