Кметът на Перник Станислав Владимиров изпрати поздравителен адрес до легендата

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров изпрати поздравителен адрес до легендата
Коментари Харесай

Кметът на Перник поздрави Пенка Методиева по случай 70-годишния й юбилей

Кметът на Перник Станислав Владимиров изпрати приветствен адрес до легендата на женския баскетбол и почетен жител на Перник Пенка Методиева по случай 70-годишния й празник. " Пожелаваме й да бъде здрава, да се радва на деца и внуци и спортният дух в никакъв случай да не я напуща ", показа Владимиров.По думите му всички перничани се гордеят с огромните триумфи на спортистката, реализирани на олимпийски игри, европейски и балкански шампионати.

" Тези достижения и през днешния ден са ентусиазъм и образец за подражателство на младите ни очаквания в спорта ", написа кметът в приветствения си адрес.
Пенка Методиева е играч в баскетболния тим на Миньор /Перник/ и взе участие в националния тим. С него печели бронзов орден на Олимпиадата в Монреал /1976/ и сребърен орден на Олимпиадата в Москва /1980/. Освен това с националния тим взе участие на балкански и европейски шампионати. Със своя неповторим жанр и спортменски дух реализира персонални върхове - най-хубава баскетболистка на България /1974/, най-хубава баскетболистка на Балканите /1974/, в идеалния тим на Европа за 1978 година, в идеалния тим на България за 70-те години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР