Кметът на Перник Станислав Владимиров бе привикан на спешни срещи

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров бе привикан на спешни срещи
Коментари Харесай

Спешни срещи при премиера и главния прокурор заради водната криза в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров бе привикан на незабавни срещи в София при премиера и основния прокурор поради водната рецесия в регионалния град

Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лв. на Община Перник за справяне с водната рецесия, стана ясно след срещата при Борисов, в която участваха финансовият министър Владислав Горанов и районният – Николай Нанков. С парите ще бъдат реконструирани утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва Перник и близките села. Средствата, които ще бъдат обезпечени с разпореждане на Министерския съвет, са първата неотложна мярка, обвързвана с решение на водната рецесия в града. Финансовата поддръжка ще даде опция на кмета на Перник в незабавен порядък да предприеме нужните все още дейности, заяви по-късно Борисов във фейсбук.

От своя страна кметът на Перник Станислав Владимиров разгласи, че в случай че няма значителни превалявания през зимата, градът ще остане без вода през март следващата година.

Припомняме, че от 18 ноември Перник е на воден режим поради намалялото количество вода в язовир Студена, откъдето градът се доставя с питейна вода. Някои от хората, обаче, се оплакаха, че режимът не се съблюдава, а кметът подаде сигнал до проверяващите за водния режим и нарушавания на локалното ВиК-дружество. След митинг на жителите на града, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков изиска оставката на шефа на ВиК-Перник инж. Иван Витанов. 

Срещата при основния прокурор пък бе във връзка подаден от кмета сигнал по-рано през седмицата за нарушавания от страна на локалното ВиК сдружение.

Проблем с водоснабдяването има освен в Перник, а в общо 17 области в България. Режим на водата има в региона на Ловеч, Плевен, Перник, Добрич, Котел и Омуртаг. По публични данни, това значи, че от воден режим са наранени 315 000 българи, обяви зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР