Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети участъка от ул. Цар

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети участъка от ул. Цар
Коментари Харесай

Тодор Попов: До края на ноември ще приключим ремонта на Цар...

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети сектора от ул. " Цар Калоян ", където текат ремонтни действия. Той означи, че това е улица със комплицирана и подземна инфраструктура, защото се обитава от жители с еднофамилни къщи и сградните отклонения са доста.

" Първо желая да се извиня на нашите съграждани за забавянето, само че пък в последна сметка това би трябвало да се направи. Подземната връзка  е най-важната. Не желаеме да вършим единствено положително усещане - т.е. да поставяме асфалтова настилка, а изпод всичко да е амортизирано.  В този смисъл се наложи да поставим доста повече старания, в сравнение с предполагахме. Искам да благодаря на нашите сътрудници от ВиК, тъй като сдружението не е в цветущо положение, само че момчетата дават всичко от себе си и колкото им е допустимо оказват помощ. Разбира се  и изпълнителят  прави нужното. И мощно се надявам до края на октомври, средата на ноември  да сме завършили ВиК-проблематиката, с цел да може до края на месеца да поставим и асфалтовото покритие ", изясни Тодор Попов

„ Вече сме към края на нашия строителен сезон. Хубавото е, че тази година успяхме да създадем една сериозна строителна стратегия, имайки поради значимите пътни артерии, които ремонтирахме, също с прилежащата подземна инфраструктура. И към този момент можем да мислим за идната година, като най-вероятно до края на декември ще обявим и програмата си за 2023-та.

Силно се надяваме всички, по какъв начин да ги нарека, тези срамни подиуми, свързани с конституирането на Народно събрание и изобщо действието на страната да приключат. Не съм огромен оптимист, само че по този начин или другояче да бъде признат бюджетът за идната година, тъй като е от стратегическо значимо значение за всички системи на страната. И уповавам се най-малко това да създадат депутатите, с цел да може идната година ние да имаме един по-нормален темп на работа. Последните две години бяха нещо невиждано - одобряваха се бюджети за 3 месеца, бюджет за годината се приемаше през месец март. Всички бяхме в тотална неустановеност и неспособност за обмисляне. Дай, Боже, тази година да е по-различно, в последна сметка на локално равнище ние си имаме своята ясно обрисувана тактика за идната. Ако се случи нещо позитивно в народен проект - добре, в случай че не се случи, това няма да промени нашите проекти. Така че  до края на годината ще имаме ясна визия какво ще вършим през идната. Убеден съм, че с напъните на всички наши сътрудници и с нашия административен потенциал ще успеем да   отговорим на упованията на нашите съграждани, които желаят, несъмнено, по-добра физическа среда ", разяснява кметът на Пазарджик.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР