Кметът на Пазарджик - Петър Куленски - сподели своето мнение

...
Кметът на Пазарджик - Петър Куленски - сподели своето мнение
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Случващото се в Хебър е показателно за това как дълго време един град е оперирал под феодален строй

Кметът на Пазарджик - Петър Куленски - показа своето мнение за протичащото се във футболния Хебър. Събитията в клуб през днешния ден бях извънредно турбулентни, откакто първо стана ясно, че ДЮШ прекратява активността си, а по-късно всички членове на УС подадоха оставка.

" Случващото се във ФК " Хебър " е показателно за това по какъв начин дълго време един град е оперирал под средновековен строй, надлежно държанието на управлението демонстрира точно това. Когато е свалено доверието от теб на всички инстанции, подаваш оставка. Не се стремиш да извърташ обстоятелства и да пренасочваш виновност, при все това балонът се е спукал даже още по времето на някогашния към този момент кмет. И не казваш, че оставките ти са на масата, стига кметът да ги изиска, а си подаваш оставките.

Кметът няма никакъв законен прерогатив да одобри тези оставки и те го знаят доста добре. Това, че до момента са привикнали на средновековен строй и не престават да оперират под подобен, демонстрира тежка взаимозависимост, която е забележима към този момент за всички. Всички естествени хора желаеме клуба да продължи да съществува, както го е правил повече от столетие. Но нито един лев на данъкоплатците няма да отива повече по места, в които потъват в нечии джобове, само че не и там, където са нужни.

Това ще предприеме Община Пазарджик в поддръжка на ДЮШ на Хебър, тъй като, както съм заявявал неведнъж, поддръжката от страна на общината ще отива за деца и условия за тях. Няма повече да се налива обществен запас в бездънни ями, които не работят на пазарен принцип, до момента в който всички останали го вършат.

- Чрез смяна на Наредбата за условия, реда и критериите за финансово подкрепяне на спортните действия в Община Пазарджик, която ще гласуваме на Общински съвет на 29ти Февруари, ще създадем опцията законосъобразно и транспарантно да подкрепяме ДЮШ. Средствата ще подлежат на непоколебим надзор от страна на Общината и държавните органи. Така ще бъдем сигурни, че всеки лев, отпускан в миналото за деца, техните треньори и базата им, отиват и остават ПРИ децата. Никой повече няма да може да употребява деца като претекст за взимане на средства, които не отиват при тях. Не може при такива фантастични средства, отделяни години наред, родителите да бъдат търсени за спомагателни средства даже за футболни топки.

- Стартирана е процедура след подаден сигнал към " Жилфонд " по отношение на неработещи осветителни тела на едно от помощните стадиони, на които упражняват децата вечерно време. Съвсем скоро те ще бъдат сменени с нови, енергоспестяващи такива. Моментално ремонтирахме и таймерите на осветлението, които не са функционирали до момента.

- Екипът ми работи интензивно и за намирането на спонсори, които да поддържат клуба. Срещаме обаче при всеки един евентуален подобен един и същи коментар: няма по какъв начин сериозен спонсор да пристигна в дълготрайна поддръжка на футболен клуб, в случай че средствата са сложени под риск да не отиват там, където са нужни. За да стартира клубът да оперира на пазарен принцип, както следва, той би трябвало да изсветли активността си, изключително когато желае да получава средства и от институция като Община Пазарджик, която оперира със средства на данъкоплатците.

- Твърдо стоя зад треньорите на ДЮШ, част от които към момента не са получили хонорари надалеч преди встъпването ми в служба, а точно - октомври 2023-та. Осигуровки не са били покривани от управлението на клуба от април 2023-та година. Все повече обстоятелства за порочни практики на ръководството на клуба излизат нескрито и от ден на ден управлението търси способи да извърта съответно заложени въпроси и търсена информация. На нелепите изказвания, че ни е била предоставена цялата счетоводна информация ще споделя, че ни бяха предоставени инцидентни документи, само че не и съответно пожелан и цялостен доклад, и цялата налична документи. На отправени писмени въпроси се дава отговор единствено на два-три от тях, без да се дава нищо съответно. С преиначаване, съзнателно бавене, липса на отговори, отвращение да се отговори директно и в конкретика и непрекъснато изменяща се информация пред другите забъркани страни аз нямам никакво доверие на това, което споделя и какво прави управлението на клуба. Крайно време е жителите на Пазарджик да осъзнаят, че методите на предишното остават в предишното. Общината ще бъде сътрудник единствено тогава, когато от другата страна има сътрудник, на който може да разчита - подобен с чист имидж, с транспарантни и ясни интервенции и работещ първо за публичната изгода.

Община Пазарджик към този момент работи по нов, открит метод, в непрекъснат разговор с жителите. Крайно време е това да се осъзнае и да се спрат опитите да се забавя неизбежното. Пазарджик повече в никакъв случай няма да се върне в окови, без значение в кой аспект на публичния живот. Заставам изрично зад това! ", се споделя в изказването, представено от " Знаме ".
 Шефовете на Хебър подадоха оставките си
Шефовете на Хебър подадоха оставките си

Какво ще се случи с клуба?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР