Кметът на Париж Ан Идалго обяви намерението си да напусне

...
Кметът на Париж Ан Идалго обяви намерението си да напусне
Коментари Харесай

Кметът на Париж напуска X, нарича го "глобална канализация"

Кметът на Париж Ан Идалго разгласи желанието си да напусне X, прочут преди като Twitter, като назова уеб страницата за микроблогове " впечатляващ инструмент за разрушение на нашите демокрации ".

В просторно изказване, оповестено в X, кметът социалист сподели на своите 1,5 милиона почитатели, че държи Илон Мъск виновен за измененията, които е направил, откогато е поел компанията през октомври предходната година, въпреки и без да го посочва непосредствено.

Тя продължи с думите, че " несъгласията, слуховете и грубите операции " ръководят публичния спор, " подхранван от логаритъма на Twitter, където единственото нещо, което има значение, е броят на " харесванията ", и добави, че " обстоятелствата са без значение ".

Определяйки платформата като " явен политически план ", Идалго упрекна нейния притежател, че работи " съзнателно за изостряне на напрежението и споровете ", като съобщи, че тя се е трансформирала в " голяма световна канализация ".

X нееднократно е била подлагана на рецензии поради измененията в платформата на Мъск от страна на водещите медии и политическата левица. Според досиетата на Twitter при предходното управление уеб сайтът за микроблогове е оказал помощ да се блокира разпространяването на натруфен отчет, в който се твърди, че фамилията на Джо Байдън оказва въздействие, единствено три седмици преди той да бъде определен за президент. Когато Мъск дойде, той уволни доста от някогашните чиновници на Twitter и от този момент платформата, ребрандирана като X, е упреквана в неприятно модериране на наличието и некадърност да отстранява речта на омразата и дезинформацията.

Ситуацията се утежни след началото на войната сред Израел и Хамас. По-рано Европейската комисия прекрати рекламата на X поради внезапното увеличение на дезинформацията и речта на омразата в платформата за обществени медии. Говорителят Йоханес Бахрке съобщи, че Комисията е " посъветвала службите да се въздържат от реклама на този стадий ". Решението бе взето, откакто американската организация с нестопанска цел Media Matters съобщи, че X е сложила реклами на огромни марки като Apple, IBM и Oracle до пронацистко наличие. Докладът накара софтуерния колос IBM да спре всички реклами в X.

Ходът на IBM пристигна и откакто Мъск обществено поддържа антисемитска тайна доктрина в обява в X по-рано през седмицата. На 15 ноември магнатът на обществените медии се съгласи с обява в X, в която се споделяше, че евреите изпитват " диалектическа ненавист " към белите хора, предизвиквайки нов кръг от рецензии, че предизвиква антисемитски възгледи. Милиардерът отговори на обява на консуматор с: " Вие казахте действителната истина. "

В понеделник, в явен опит да поправи нанесените вреди, Илон Мъск обиколи мястото на нападението на Хамас против Израел на 7 октомври и съобщи уговорката си да направи всичко належащо, с цел да спре разпространяването на омразата. В началото на понеделник Мъск разгласява в X: " Действията приказват по-силно от думите ".

 Снимка: Ройтерс

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР