Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града,

...
Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града,
Коментари Харесай

Отава влезе в извънредно положение, конвоят парализира канадската столица

Кметът на Отава Джим Уотсън разгласи изключително състояние в града, което да помогне за справяне с невижданите 10-дневни блокади от протестиращи водачи на камиони, който сковаха канадската столица, съобщи Ройтерс.

 Премиерът на Канада с остри рецензии към протестиращите от „ Конвоя на свободата ” (видео) Виж още

" (Мерките) отразяват сериозната заплаха и опасност за сигурността и сигурността на жителите, които основават продължаващите демонстрации, и акцентират потребността от поддръжка от други институции и клонове на държавното управление ", уточни в изказване кметът.

Всички фотоси

Уотсън, който по-рано през днешния ден се оплака, че стачкуващите са повече на брой от служителите на реда и управляват обстановката, не даде детайлности за това какви ограничения може да наложи.

" Положението сега е изцяло отвън надзор, тъй като протестиращите командват парада ", съобщи Уотсън по локално радио. " Те имат много повече хора, в сравнение с са нашите служители на реда ", сподели кметът.

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП

Полицията заяви, че е повдигнала обвинявания на четирима души за закононарушения от ненавист и проверява закани против публични персони дружно с Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати. Добре проведената обсада частично разчита на финансиране от поддръжници в Съединени американски щати, обявиха органите на реда.

 Снимка: БТА/АП

Висш член на демократичното държавно управление на Канада сподели, че лекотата, с която конвоят е блокирал региона към Народното събрание, и привидното изтощение на полицията съставляват " национално оскърбление ". В събота хиляди хора стачкуваха в градове в Канада, в това число Торонто, откакто демонстрациите против условията за имунизация се разраснаха от Отава към други места.

 Снимка: БТА/АП

Протестът, наименуван " Конвой на свободата ", стартира като придвижване против въведеното от канадските управляващи условие за имунизация на преминаващите границата със Съединени американски щати водачи на камиони, само че прерасна в по-широка демонстрация на неодобрение срещу публичните здравни ограничения и държавното управление на премиера Джъстин Трюдо.

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР