Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му вече са

...
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му вече са
Коментари Харесай

Кметът на Омуртаг и баща му са с обвинения за корупционни престъпления

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и татко му към този момент са обвинени за проведена незаконна група правила длъжностни и корупционни закононарушения. Двамата са арестувани за три денонощия след акция на Софийска градска прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията.

„ Под управление и контрол на прокурор в СГП от следовател в следствения отдел на СГП се води следствие, формирано в началото по данни за рушвет. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности по събиране и инспекция на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали учредения следствието да се води за проведена незаконна група (чл. 321 НК) “, оповестиха от прокуратурата

В информацията се показва, че са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане към наказателна отговорност.

„ На 19.02.2024 година е предявено разпореждане за привличане на Х.Х. в качеството му на обвинен за това, че в интервала от началото на 2019 година до датата на привличането в гр. Омуртаг и на територията на община Омуртаг управлявал проведена незаконна група, в която вземат участие длъжностни лица, основана е с користна цел и за осъществяване на закононарушения по работа (чл. 282, член 283 и други от НК).

На същата дата е предявено разпореждане за привличане и на Е. Е., като обвиняването против него е за това, че в качеството си на длъжностно лице е взел участие в групата “, прецизират от държавното обвиняване.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Окръжен съд – Търговище за  взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинените.

Според неофициална информация инж. Ешрефов е получил инсулт. Дали по време на задържане или по-късно няма данни. Бил е прегледан от „ Спешна помощ “ и е признат в болничното заведение в Омуртаг.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР