Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е под домашен арест. Той

...
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е под домашен арест. Той
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди домашния арест на кмета на Омуртаг

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е под домакински арест. Той е разследван за присъединяване в проведена незаконна група. Решението на Апелативния съд във Варна удостоверява мярката на Окръжния съд в Търговище. Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.

Въззивното произвеждане бе формирано след постъпили тъжби от отбраната, а 33-годишният кмет не взе участие в правосъдното съвещание пред втората инстанция. Той е обвинен за присъединяване в oрганизирана незаконна група от началото на 2019 година до сегашния миг, която е работила на територията на община Омуртаг. Дейността на групата била осъществяване на закононарушения по работа. Според държавното обвиняване сдружението е основано с користна цел и в него вземат участие длъжностни лица. Бащата на обвинения е арестуван под стража, по отношение на третия член на групата не е взета мярка за процесуална насила.

Според отбраната няма съображение за мярката „ домакински арест ”. За посочения интервал от 5-годишно битие на групата, членовете ѝ не били направили нито едно закононарушение, нито един от тях не е бил притеглен към отговорност или наказан, считат юристите им. Те акцентираха, че няма заплаха Ешреф Ешрефов да се укрие, тъй като е трайно обвързван с района, заема висша служба в локалната власт и е фамилно зает, беше изтъкнато и влошеното му здраве.

Според апелативния прокурор има значително доказателства за съпричастност към действието. Държавното обвиняване поддържа извода на Окръжния съд в Търговище, че има заплаха Ешрефов да повлияе на очевидци, в това число на такива, които занапред ще бъдат установявани и разпитвани. Част от тях са в служебна йерархична взаимозависимост от него, акцентира прокурорът.

Престъплението, за което е обвинен кметът на Омуртаг, планува наказване от 3 до 10 години затвор. Проверката и анализът на забележителния размер доказателствени източници обосновават догатката за съпричастността му към незаконното действие на групата. Според съда групата е била добре проведена и е работила подмолно./Нова.бг

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР