Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе среща с председателя

...
Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе среща с председателя
Коментари Харесай

Кметът на Видин се срещна с Цветанов

Кметът на Община Видин Огнян Ценков организира среща с ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По време на срещата, на която участва и националният представител Владимир Тошев, бе споделено мнение, че фокусът на държавното управление е ориентиран към Северозападна България, Област Видин и Община Видин. В диалога бе подчертана поддръжката на държавното управление за реализирането на начинания и планове в разнообразни сфери на активност в Общината.Безлихвеният заем от страната в размер на 2 милиона лева още през 2015 година оказва помощ на Община Видин да излезе от задлъжнялостта, наследена при започване на мандата, когато насъбраните задължения са повече от 20 милиона лева.С отпуснатата през 2016 година на Община Видин целева дотация от 3 милиона лева се ремонтират улици в обитаемоте места и сектори от четвъртокласната пътна мрежа; осъществен е ремонт на Гребната база; асфалтират се улици и междублокови пространства в жилищните квартали на град Видин. През месец декември 2017 година Министерство на финансите утвърждава признатия с решение на Общински съвет - Видин План за финансово излекуване на Общината. Съобразно това, на Община Видин е възложен от централния бюджет краткотраен безлихвен заем в размер на 6 милиона лева, в който е включен и отпуснатият през 2015 година от държавното управление заем от 2 милиона лв.. С него са разплатени всички наложени запори на локалната институция и тя отпада от листата на общини във финансово усложнение.
През 2017 година Община Видин получава 225 000 лева по Националната стратегия за оптимизация на учебната мрежа и 350 000 лева за образователно съоръжение на Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “.Правителството отпуска целева дотация в размер на 1 милион лева за планиране, практикуване на авторски контрол и осъществяване на строително-монтажни работи на постройката на Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “, както и 2 милиона лева за консервация, реституция и експониране на Общинския трагичен спектакъл. В развой на реализация са огромни инфраструктурни планове: за доизграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин са планувани 20 милиона лева.; по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ са обезпечени към 17 милиона лева за възстановяване и модернизиране на просветителната инфраструктура на две учебни заведения – СУ „ Цар Симеон Велики “ и ППМГ „ Екзарх Антим I “, а за реорганизация на централната пешеходна зона във Видин – 12 милиона лева Огнян Ценков означи като огромен триумф откриването на висше образователно заведение във Видин – филиал на Русенския университет „ Ангел Кънчев “, което е една нужна причина за задържането на младежите и възобновление на района.
Цветан Цветанов съобщи, че вследствие на поредната политика към Северозападния район, взаимно с държавната, локалната власт и гражданското общество стартира построяването на магистралния път Видин – Ботевград. Правителството извършва поетите задължения за превъзмогване на районния дисбаланс и отделя особено внимание на Северозападния район, Област Видин и Община Видин. Предстои реализирането на още значими планове като създаване на интермодален терминал във Видин. В целенасочената капиталова стратегия на държавното управление са заложени 23 милиона лева за построяването на Северна промишлена зона в Община Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР