Кметът на община Видин Огнян Ценков даде старта на ралиспринт

...
Кметът на община Видин Огнян Ценков даде старта на ралиспринт
Коментари Харесай

24 екипажа стартират в ралиспринт Вида 2019

Кметът на община Видин Огнян Ценков даде старта на ралиспринт Вида 2019. В надпреварата, първи кръг от шампионата, вземат участие 24 екипажа от България, Сърбия и Румъния. Церемонията по откриването се организира в Крайдунавския парк до средновековната цитадела „ Баба Вида”. Наградният фонд е над 10 000 лева, разгласи Иван Иванов, ръководител на АСК „ Жико Моторспорт”, който е уредник на надпреварата.

Миналогодишните спечелили Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от „ Мегапорт Рейсинг” започват с номер 1 и ще пазят купата си. Надпреварата ще стартира в 9:00 часа от село Синаговци. СЕ1 Синаговци Грамада е с дължина 7,1 км, следва СЕ2 Водна – Грамада с дължина 12,7 км, която се кара два пъти и по-късно финалната права от Водна до Синаговци с дължина 8,3 км. Церемонията по награждаването е в 15,00 ч.

Ангелов и Сивов възнамеряват да вземат участие в цялостния народен рали шампионат, който включва 5 надпревари – рали „ България “ (10-12 май), рали „ Монбат Сливен “ (29-30 юни), рали „ Твърдица “ (20-21 юли), рали „ Стари Столици “ (14-15 септември) и новото рали „ Бургас “ (18-20 октомври). Също по този начин и покриване на надпреварите от Европейския рали трофей зона Балкани със надпреварите в Турция – рали Ескишехир и рали Сърбия. Екипажът ще пази и купата си в ралиспринта в България.

„ Надяваме се на по-силна конкуренция тази година. Видя се, че Škoda Fabia R5 е доста по-бърз автомобил от Mitsubishi Lancer, тъй че чакам с неспокойствие конкуренция със същата кола в България. Надяваме се с нашето присъединяване да вдигнем равнището на спорта и да се включат още доста мощни коли. Ще участваме с цялостна стратегия в България на рали и ралиспринт, също в балканската зона на Европейския рали трофей и в случай че има изменение в нашия календар ще караме в Италия за рали трофея “, разяснява Ангелов. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР