Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес

...
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес
Коментари Харесай

Кметът на Видин изпрати поздравителен адрес до Българския Патриарх Даниил

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков изпрати приветствен адрес до Негово Светейшество Българския Патриарх Даниил, който бе определен и интронизиран като четвъртия глава на Българската православна черква след възобновяване на Българската патриаршия.

Ето и текста на писмото:

" Ваше Светейшество,

Позволете ми от името на Община Видин и персонално от свое име, да Ви поздравя с избора и интронизацията за Български патриарх и Софийски митрополит.

Вашето възкачване на патриаршеския трон е значимо събитие за всички православни християни, освен в Община Видин, само че и цяла България. Уверени сме, че под Вашето духовно водачество Българската православна черква ще продължи да укрепва вярата, мира и любовта, като води вярващите по пътя на християнските добродетели.

В лицето на Ваше Светейшество виждаме умен и виновен нравствен овчар, който със своята безрезервност и благочестие ще работи за добруването на народа и укрепването на вярата.

Нека Бог Ви подари със здраве, сили и дългоденствие, с цел да изпълнявате сполучливо Вашата висока задача. Пожелавам Ви благословени и плодотворни години на патриаршеското служение! "

С УВАЖЕНИЕ,

Д-Р ЦВЕТАН ЦЕНКОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВИДИН
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР