Кметът на Община Стрелча е принудил поне 17 служители да

...
Кметът на Община Стрелча е принудил поне 17 служители да
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча заставил 17 служители да подпишат заявления за напускане без дата

Кметът на Община Стрелча е принудил най-малко 17 чиновници да подадат молба за овакантяване без посочена дата. Това сподели на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
 
Днес полиция и прокуратура направиха претърсвания и изземвания по сигнали за работата на Община Стрелча.
 
„ Във вчерашния ден в ОДМВР – Пазарджик е постъпил сигнал от някогашен чиновник в една от дирекциите на Община Стрелча за това, че при започване на 2016 година кметът е събрал голям брой общински чиновници в кметската зала и им е споделил, че следва да подадат и подпишат молба за назначение на работа и молба за овакантяване. Тези документи са били подписани от хората, които са се уплашили, че в случай че не изпълнят разпореждането на кмета, могат да останат без работа “, изясни Арнаудова и посочи, че и двата документа са без дата.

 
По думите й подалият сигнала е едно от лицата, които е подписало молба за овакантяване, и кметът към този момент е осъществил желанието си да го освободи.
 
Започнало е следствие по така наречен закононарушение насила, защото съгласно данните, с които е стартирала полицията, а и прокуратурата, се касае за корист с власт “, разяснява Румяна Арнаудова.-->
 
Тя изясни, че и към този час управлението на Районна прокуратура – Панагюрище прави претърсвания .
 
Търсим документи и 17-те минимум заявки, които са написани под напън от чиновници да изоставен работното си място все едно непринудено . Снемат се пояснения и редом с това се разпитват хора. До момента са разпитани 10 души , които са в обществен патронаж, двама в „ Общински парцели “, един счетоводител, един деловодител и други “, изясни представителят на основния прокурор.

 
„ Всички тези очевидци към този час удостоверяват, че при започване на август 2016 година, застрашени от кмета, че ще бъдат освободени дисциплинарно, са подали молби за овакантяване без дата “, акцентира Арнаудова и посочи, че се чака на следващия ден да се вземе решение за ангажиране на наказателната отговорност на кмета.
 
„ Към този час не са открити посочените заявки, само че деловодителката, която ги е приела, е удостоверила, че ги е получила “, изясни Румяна Арнаудова и изрази вяра, че тези документи ще бъдат открити. „ Но даже и без тях, се касае за закононарушение, което може да се потвърди и единствено със свидетелски показания. Наказанието е до 6 години отнемане от независимост при положение, че се потвърди закононарушението “, разясни представителят на основния прокурор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР