Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров проведе днес работна

...
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров проведе днес работна
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора обсъди развитието на града с депутати от региона

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров организира през днешния ден работна среща със старозагорските народни представители в 47-мото Народно заседание. Градоначалникът набеляза главните цели, които са значими за развиването на община Стара Загора. „ Нас ни сплотява идеята да работим за града и за хората. Нека този мандат да бъде сполучлив. Нека всеки направи това, което може и с което ще бъде потребен за Стара Загора. Община Стара Загора като най-голяма община в региона ще има потребност от Вашата поддръжка “, се обърна към депутатите Тодоров.  

На поканата за намира се отзоваха депутатите Атанас Славов от „ Демократична България “, Илиана Жекова, Красимир Вълчев и Маноил Манев от „ ГЕРБ “, Момчил Ненов от Българска социалистическа партия, Тихомир Тенев от „ ИТН “ и Халил Летифов от Движение за права и свободи, по уважителни аргументи не се причислиха към срещата Радослав Рибарски от „ Продължаваме промяната “ и Искра Михайлова от „ Възраждане “.  
Над 40 точки влизат в януарското съвещание на Общинския съвет на Стара Загора
Първото постоянно съвещание за 2022 година на Общински съвет Стара Загора ще се организира отдалечено. То е планувано за 27 януари от 9,00...
Прочети повече
„ В момента ние вършим нашия проект за развиване на община Стара Загора. Това е проект, с който ще аплайваме за планове през идващия програмен интервал “, изясни по време на срещата кметът.Той набеляза като въпроси от изключителна значимост за развиването на региона-ремонт и уголемение на връзката на Стара Загора с детелината на Автомагистрала „ Тракия “ и създаване на втора връзка при село Калояновец, както и рехабилитация на основния път сред Стара Загора и Нова Загора. Сред целите, които уточни кметът е и смяна на собствеността на емблематичната за Стара Загора постройка на някогашния АГ- комплекс, която да се трансформира в съвременен общински център за доболнична помощ. „ Болницата дължи над 2 млн.лева отговорности от налози на общината. Трябва да се откри вид, в който да бъдат прихванати тези отговорности и постройката да стане общинска благосъстоятелност “, обясни още градоначалникът.  

От думите му стана ясно, че е належащо да се прегледа въпросът за развиването на летище Стара Загора, което да се реши дали да се развива като летище, дали да бъде непокътната пистата, а останалите терени да бъдат за потребностите на бизнеса. „ Считаме, че предвид на така наречен „ Зелена договорка “ там е най-подходящото място, където на огромна повърхност да бъде построена канализация, водоснабдяване и ел. зареждане. Това би могло да даде вероятност за бъдещи вложители, които имат потребност от по-големи терени, да предпочетат Стара Загора като уместно място за вложение и основаване на работни места. В момента в Стара Загора има голяма липса на индустриални терени, построената като колаборация сред общината и страната Индустриална зона „ Загоре “ е съвсем запълнена “, акцентира още той.  


Живко Тодоров е безапелационен, че тематиката с така наречен „ Зелена договорка “ е извънредно значима за района. „ От решенията зависят орисите на доста хора. Трябва да бъдат предпазени работните места и да не се усети сериозен прелом в района “, добави още кметът.  

Той засегна настоящата тематика за високите цени на тока и газта като обясни, че досега общината е заплащала цени от 160 лв. за киловат час, а за декември сметките са за 560 лв. за киловат час, което е нарастване близо четири пъти. „ Компенсацията от 110 лв. е извънредно незадоволителна за Общините “, изясни още Живко Тодоров. От думите му стана ясно, че не се планува режим на тока в Община Стара Загора, защото това ще докара до повишение на битовата престъпност, само че съществено натоварва локалния бюджет.
Арттерапевтични работилници отварят по план в Стара Загора
Държавна опера Стара Загора започва план „ Ние сме музиканти “ за приобщаване на деца и младежи с развитийни и поведенческ...
Прочети повече
Всички присъстващи на срещата се сплотиха към значимостта на по този начин поставените цели и обявиха подготвеност за среща с отрасловите министри за диалози по тези тематики. В края на срещата Живко Тодоров благодари на присъстващите за ползотворната полемика и добави, че се надява на положително съдействие по време на 47 Народно заседание.  

На работната среща участваха още всички заместник-кметове на Община Стара Загора- Йордан Николов, инж. Янчо Калоянов, Милена Желева, Иванка Сотирова и Красимира Чахова.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР