Кметът на община Смолян Николай Мелемов иска свикване на извънредно

...
Кметът на община Смолян Николай Мелемов иска свикване на извънредно
Коментари Харесай

Кметът на Смолян иска спешно свикване Асоциацията по ВиК за смъкване на цената на водата

Кметът на община Смолян Николай Мелемов желае привикване на изключително съвещание на Общото заседание на Асоциацията по В и К, където да се разиска нов бизнес проект и надлежно да се понижи цената за кубик вода в района. Това излиза наяве от дневният ред на днешното съвещание на Общински съвет – Смолян. Според градоначалника има благоприятни условия за оптимизация.

„ Смятам, че остарелият бизнес проект, който бе направен от предходното управление на ВиК – Смолян е по-реален. Там, сегашната цена за кубик вода, трябваше да се доближи през 2026 година. Смятам, че сдружението би трябвало да си понижи загубите, да усъвършенства работата си, а не да трансферира цялата тежест върху хората. Надявам се, да получа поддръжка и от другите сътрудници “, разяснява Мелемов.

От 1 януари кубик вода в региона е 4,60 лева, като в цената са включени всички съставни елементи, в това число и филтриране. Последното нарастване бе с близо 23 %, като новата цена бе избрана от Комисия за енергийно и водно контролиране, откакто членовете на Асоциацията по ВиК в региона не реализираха единодушие по приемане на бизнес проект.

Очаква се, локалният парламент в Смолян да даде мандат на кмета Мелемов за привикване на изключително съвещание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР