Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински

...
Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински
Коментари Харесай

Булдозер ще копае просека, за да спре прехвърлянето на огъня от Северна Македония у нас

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и ръководителят на Общински съвет Симитли Владимир Христов сега са на границата с районен съд Македония, с цел да ревизират каква е обстановката към пожара сред Делчево и Пехчево.

По думите на Апостолов, обстановката е извънредно сериозна, а бурният вятър, който духа в региона, в допълнение усложнява ситуацията. Той посочи, че държи непрестанна връзка с институциите в Северна Македония, както и със чиновници на РДПБЗН – Благоевград, които вземат участие в гасенето на огъня.

„ От страна на Република Северна Македония е основана организация, на терен са стотици хора, както и хеликоптери, само че все още огънят не може да бъде спрян. По последни данни, огънят е достигнал селата Негрево и Църник”, заяви кметът на община Симитли.

Апостолов е провел диалог и с шефа на Държавно горско стопанство „ Симитли” Благой Кишев, който го е уверил, че в региона на границата сред районен съд Македония и Община Симитли ще бъде изпратен булдозер, който да прокопае просека, която да спре огъня, в случай че премине през нашата граница.

От управлението на община Симитли още веднъж насочат зов към жителите, живеещи в по-високите обитаеми места на града, намиращи се наоколо до границата със Северна Македония, да бъдат оптимално съсредоточени и деликатни и при нужда, да слязат надолу към града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР