Кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметовете Здравка Великова

...
Кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметовете Здравка Великова
Коментари Харесай

Пенчо Милков даде началото на строежа на новия корпус на СУ „Васил Левски“

Кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметовете Здравка Великова и Енчо Енчев откриха през днешния ден строителната площадка, с което стартират дейностите по създаване на новия корпус на СУ „ Васил Левски “ в Русе. Срокът за осъществяване на обекта е 18 месеца, като компанията реализатор поема ангажимент да завърши до началото на идната образователна година.

„ Този градеж е продължение на нашата политика да обновяваме и разширяваме материалната база на учебните заведения и детските градини в община Русе. Изграденият през годините опит и доверие измежду обществеността е причина учебното заведение да продължава европейския си път на развиване “, сподели кметът.

Новият корпус на образователното заведение ще разреши прекосяването на едносменен режим на образование. Така то ще бъде първото в града, което ще направи този преход посредством увеличение на сградния фонд, а не посредством понижаване на паралелките.

Сградата се намира директно до съществуващия физкултурен салон. Фирмата реализатор е планувала и защита и видеонаблюдение на строителната площадка.

На откриването на строителната площадка участваха още представители на компанията реализатор и началникът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева.

Директорът на образователното заведение Мария Иванова–Тодорова изрази своите очаквания новата постройка да бъде едно положително място за образование на най-малките ученици на СУ „ Васил Левски “. Предвижда се в постройката да действат 12 стаи, в които часове да карат паралелките от първи и втори клас. На по-късен стадий и третите класове ще могат да се възползват от новата образователна база.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР