Кметът на община Раковски - Павел Гуджеров - сезира министър-председателят

...
Кметът на община Раковски - Павел Гуджеров - сезира министър-председателят
Коментари Харесай

Протест заради пожара в Шишманци. Кметът на Раковски иска Борисов да се заеме лично с проблема

Кметът на община Раковски - Павел Гуджеров - сезира министър-председателят на България - Бойко Борисов - във връзка пожара в депото на село Шишманци. Градоначалникът е безапелационен, че не счита протичащото за обикновено. " Категорични настоявам, че представляваната от мен общинска администарция изчерпа всички налични запаси и канали да сигнализира способените органи за този нерешим досега проблем ", написа Гуджеров в писмото си до премиера.
Той декларира, че жителите на община Раковски стават жертва на обгазяване всяка година. Затова кметът упорства да бъдат подхванати незабавни ограничения за недопускане на следващи произшествия и повреди. По думите му, към сегашния миг Депо за неопасни боклуци и Инсталация за биологично разграждане по закрит прийом - село Шишманци, популацията на общината е подложено на рискова екологична среда.
Гуджеров алармира премиера, че е извънредно време да се подхващат трайни ограничения за прекратяване на рисковите за здравето на хората произшествия, " трансформирали се към този момент в рецидив ". " Населението на село Шишманци и община Раковски са безапелационни, че не желаят повече да бъдат жертва тези пожари и последващите обгазявания, които в някои случаи не престават повече от седмица ", показва кметът. Чрез писмото си до Борисов, Павел Гуджеров упорства за прецизно осъществяване на поетите отговорности за осъществяване на надзор и инспекция.
За задачата в известието си до министър-председателят кметът на Раковски е описал няколко ограничения, които да бъдат взети за разрешаване на казуса. А точно: обезпечаване на противопожарна защита на обекта и ефикасна денонощна такава, проверка на ограниченията за сигурност, създаване на стационарна станция за премерване чистотата на въздуха. Кметът на Раковски прецизира, че неведнъж е уведомявал с писма способените органи и все пак, резултат няма и пожари още веднъж се случват, " което още повече укрепва напрежението и недоволството у хората ".
В края на писмото си Павел Гуджеров насочва молба към Бойко Борисов министър председателят персонално да се заеме с разрешаването на казуса и показва мнението си, че в случай че оборудването не може да действа безвредно, то би трябвало да бъде затворено. Междувременно, кметът на Раковски заяви на жителите на общината, че е проведена подписка с искане за решение на въпроса. Желаещите да я поддържат, могат да се подпишат на първия етаж в постройката на общината, стая №8.
Заради казуса поданици на Шишманци и други обитаеми места в покрайнината се събират на спонтанен митинг на следващия ден (14.08.19 г.), проведен от отец Румен. Точно 06:15 ч. хората ще си дадат среща на разклона за депото за боклуци край селото.
" От страна на ОДМВР-Пловдив са взети нужните ограничения за обезпечаване сигурността на придвижването и недопускане на престъпления, по отношение на демонстрациите ", увериха от пресцентъра на пловдивската полиция. От там показват, че досега няма публично съобщение за провеждането на митинга. Междувременно, не престават на място да дежурят екипи на пожарната, а чиновници от РУ-Раковски и бранш " Пътна полиция " от време на време наблюдават за вероятно мощно задимяване на автомагистралата и са в подготвеност да подкрепят трафика. В утрешния ден следва в завода да бъде осъществена взаимна инспекция с представители на РИОСВ-Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР