Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с децата

...
Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с децата
Коментари Харесай

Кметът на Перник се срещна с децата от клуб „Бабино огнище“

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с децата от клуб „ Бабино огнище “ при ОУ „ Св. Иван Рилски “ и техния началник госпожа Теодора Рангелова.

Поводът за срещата бе изпратената при започване на мандата брошура, в която децата разказват желанията си за превръщането на Перник в по-добър град за живеене.
„ Радвам се, че успяхме да се срещнем, тъй като книжката направена от вас бе едно от първите неща, които получих след встъпването си в служба. Направи ми усещане, че ви вълнуват проблеми, които по-скоро би трябвало да вълнуват по-възрастните от вас. Радвам се обаче, че в Перник има деца като вас. Деца, които се интересуват от развиването на града ни “, сподели кметът Владимиров. Той добави, че в огромна част желанията на учениците и целите на екипът му се припокриват. „ Някои от тях към този момент са осъществени, а по други работим “, посочи градоначалникът.
Владимиров разяснява, че преди две години децата са се интересували освен от построяването на ледена пързалка, детски площадки и закрит басейн, само че и от казуса с бездомните кучета, сметоизвозването, озеленяването и доста други. „ Книжката направена от вас въодушеви част от нещата, които вършим. Сред тях са засаждането на цветя и дървета, разширението на приюта за безстопанствени кучета, почистването на реката, подобряването на инфраструктурата и доста други “, добави кметът на Перник. Той изясни, че през тази година ще проработят и нови машини за метене и миене на улиците, ще бъде сменено част от уличното осветяване. В самобитния доклад пред учениците Станислав Владимиров сподели още, че през тази година в Перник ще се работи интензивно и възстановяване на инфраструктурата. „ През идната година в двора на вашето учебно заведение към този момент ще има построен и закрит плувен басейн, следва ремонт и на басейна в Спортното учебно заведение, построяването на новия юношески център също ще стартира скоро. За тази година предвиждаме и построяването на скейт парк и вело парк “, разгласи той.
Децата имаха опция да слагат своите въпроси на кмета, а главните от тях бяха свързани с подобряването на метода на живот в града и обитаемоте места от общината. В края на срещата те му подариха откъс от Васил Левски като му пожелаха и отсега нататък да се води от максимата „ Дела трябват, а не думи “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР