Кметът на община Перник Станислав Владимиров е сред 90-те финалисти

...
Кметът на община Перник Станислав Владимиров е сред 90-те финалисти
Коментари Харесай

Кметът на Перник е сред 90-те финалисти на европейските Годишни награди за иновации в политиката

Кметът на община Перник Станислав Владимиров е измежду 90-те финалисти на европейските Годишни награди за нововъведения в политиката – 2021, за които бе оповестена и книга.

Номинацията му за премиите бе направена по отношение на построяването на първата в Перник комбинирана детска площадка, на която могат да играят деца със специфични потребности. Благодарение концепцията, осъществена дружно с план „ Различните деца на България “ Перник бе първият град в страната с детска площадка, на която всички деца могат да играят дружно, без значение от техните потребности. Над 500 оферти бяха подадени от жители на 15 европейски страни в деветте категории. Те бяха оценени от 1032 европейски жители. Категорията, в която кметът на Перник бе отличен е „ Човешки права “.
Годишните награди за нововъведения в политиката отдават самопризнание на политици от цяла Европа, които имат смелостта да намерят новаторски решения за днешните провокации. Те се присъждат за новаторски планове, свързани със обществения баланс, демокрацията и правата на индивида. Всяка година, жури от над 1 000 европейски жители прави оценка плановете и по този метод дефинира кои ще бъдат финалистите и спечелилите в деветте категории. Всяка година финалистите потвърждават, че политиката може да бъде сполучлива в оправянето с днешните провокации. Наградите извеждат тяхната новаторска работа на напред във времето, тъй че тя да послужи като източник на ентусиазъм за другите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР