Кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов е номиниран за трети

...
Кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов е номиниран за трети
Коментари Харесай

Кметът на Павликени е номиниран за трети заместник-президент на НАЛАС

Кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов е номиниран за трети заместник-председател на НАЛАС – Мрежата на асоциациите на локалните управляващи от Югоизточна Европа.

Решението взе Управителният съвет на НСОРБ на последното си съвещание. Той ще бъде одобрен на влиятелната позиция по време на съвещанието на Мрежата в словенската столица Любляна през април идната година.

Президент и трима заместник-президенти реализират политическото управление на организацията. Ръководството съставлява Мрежата най-вече в интернационален проект. Мандатът му е едногодишен на ротационен принцип. Съгласно устава й, през 2019г. третият заместник-президент ще стане втори, през 2020г. – първи, а от 2012г. ще е президент на НАЛАС.

Инж.Емануил Манолов е деен участник и представител на България в НАЛАС и в Общото заседание на организацията.

НАЛАС е учредена през 2001г. по време на първия конгрес на градовете и районите от Югоизточна Европа, проведен от Конгреса на локалните и районните управляващи на Съвета на Европа. Мрежата реализира действия, свързани с насърчаването на процесите на демократизацията и децентрализацията в Югоизточна Европа, в сходство на правилата на Европейската харта за локално самоуправление.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР