Кметът на община Панагюрище Никола Белишки е върнал за ново

...
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки е върнал за ново
Коментари Харесай

Белишки връща в ОбС скандалните решения за братя Дейкови

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки е върнал за ново разискване решенията на Общински съвет от 25 октомври, с които локалният парламент отхвърли предложенията за регистриране имената на Атанас Сугарев и братя Дейкови на Мемориалната стена в Исторически музей-Панагюрище.

Решения № 599 и 600 от 25.10.2018 година са върнати от градоначалника като незаконосъобразни, а в приложените претекстове той се базира на наредбите на чл.17,т.1 от Правилника за работа на Общинския съвет, както и чл.36, т.1 от ЗМСМА. В посочените разпореждания е регламентирано, че общинският консултант е задължен да взе участие и участва на съвещанията на Общинския съвет и да взе участие в решаването на обсъжданите въпроси. По време на гласуването на двете оферти на 25 октомври, в заседателната зала е имало съветници, които са участвали, само че не са дали своят вот, като по този метод не са взели присъединяване във вземането на решенията, което е в нарушаване на визираните императивни разпореждания, показва в претекстовете си кметът Белишки.

Припомняме, че на въпросното съвещание на Общински съвет в залата участваха 20 съветници. Първото предложение бе отхвърлено с 16 гласа „ за ”, 1 „ срещу ” и 1 „ въздържал се ”, двама общински съветници не гласоподаваха.

Второто предложение също не получи нужната поддръжка с 16 гласа „ за ”, 1 „ срещу ”, трима общински съветници не гласоподаваха.

По закон в двуседмичен период, считано от датата на постъпването на писмото от кмета, Общинският съвет би трябвало да преразгледа двете решения.

Oborishte.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР