Кметът на община Оряхово Росен Добрев предприе сериозни мерки в

...
Кметът на община Оряхово Росен Добрев предприе сериозни мерки в
Коментари Харесай

Кметът на Оряхово Росен Добрев предприе сериозни мерки в борбата с коронавируса, вижте какви са те /снимки/

Кметът на община Оряхово Росен Добрев предприе съществени ограничения в битката с ковид, научи организация BulNews.
Тяхното въвеждане е за опазване здравето на жителите. Мерките са съобразени с рекомендациите на Националния действен щаб и ще са в действие до 29 март.
Вижте какви са те:
1. Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях. На заведения за хранене и заведенията за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Всички търговски действия, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.
2. Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени учебни заведения, екскурзии и други) в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции и организации. При опция се вкарва отдалечена форма на образование.
3. Преустановяват се визитите на децата в детските ясли и детските градини.
4. Преустановяват се всевъзможни групови форми на активност и работа с деца и възпитаници, отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма. Повишаване взискателността при осъществяване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мероприятия и тези, планувани за работа при зимни условия в детски и образователни заведения и всички обекти с публично предопределение - хранителни, комунални, административни, обществени и други;
5. С цел опазване здравето на жителите, в сходство е рекомендациите на Националния действен щаб за обществена отдалеченост, не се позволява визитата и събирането па повече от двама възрастни хора на открити и закрити публични места, като се прекратява провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни (читалища, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПЛ центрове, фитнес-зали и други).
Всякакви групови форми и всеобщо събиране и скупчване на хора, на обществени места в.ч. по улици, площади, паркове, градини, алеи, детски площадки.
6. Всички работодатели, според от спецификата и опциите на съответната трудова активност, да вкарат отдалечена форма на работа за чиновниците си. Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, в т. ч. филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни заболявалия.
7. Преустановяват се плановите детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации.
8. Задължават се шефовете на търговски обекти, работещи на територията на общината, да обезпечават достъп на жителите при съблюдаване на следните условия:
- Да се сътвори организация при входа на комерсиалния обект, посредством обезпечаване на пропускателен режим на всеки клиент. Стриктно да се съблюдават и съблюдават ограниченията планувани от Националния действен щаб, като не се позволяват в обекта, повече от двама възрастни хора;
- Да се усили кратността на стерилизация на комерсиалните обекти, при засилени санитарно - хигиенични ограничения.
- Създаване на организация при обслужване на касите за обезпечаване на минимално разстояние сред клиентите от два метра.
9. Задължават се компаниите, осигуряващи автобусни и таксиметрови транспорти, да съблюдават прецизно инструкциите за санитарно - хигиенични правила и стерилизация на транспортните средства.
10. Използваните биоциди за стерилизация, да са продуктов вид 1, подгрупа 2, имат позволение за даване на пазара и в спектъра на деяние е посочено и вирусоцидно деяние - httpswww.mh.government.bgbgadministrativni- uslugiregistrircgistar-na-biotsidnite-preparati
11. Преустановява се активността на вендинг машини на територията на община Оряхово, за опазване здравето на жителите.
12. Преустановява се активността на откритите пазари и борси.
13. Преустановява се активността на библиотеките на територията на община Оряхово.
14. Преустановява се използването на детски и спортни площадки на територията на община Оряхово.
15. Преустановява се активността на Център за поддръжка на личностно развиване - ОДК JI. Живкова Оряхово.
16. Да се засилят санитарно-хигиенните ограничения, от страна на виновните чиновници, като се прави най-малко трикратно разчистване на подове и повърхности, трикратна стерилизация в пространствата и постоянна аерация на същите.
17. Проветряване на 15 мин. на пространствата и кабинетите на всички публични здания и обекти, директно свързани с обслужване на жители.
18. Ръководителите на структурните звена, да не позволяват заболели чиновници на работа.
19. На управленията на всички останали обекти с публично предопределение, които не попадат в забранителния лист, да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения регламентирани от Министерство на здравеопазването и Националния действен щаб.
20. Всички лица за които е избрана карантинна изолираност, да съблюдават прецизно разпоредените им ограничения.
21. Сформирам екипи от чиновници на общинска администрация РЗИ Враца, и районно управление (на МВР) „ Полиция Оряхово, за информиране и основаване на организация за надзор по осъществяването на разпоредeните ограничения според Заповед № РД-01-124 13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето и в осъществяване на решенията на Общински действен щаб за битка с грип, включително COV1D-19 и ОРЗ.
22. Сигнали за осъществени нарушавания по заповедта се подават на следните телефони:
- Районна здравна ревизия Враца - 0879 144 830
- Областен съвет по сигурност - 0884 115 313
- Здравен посредник - Васил Янев - 0885 046 741
Срокът и обсегът на ограниченията могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР