Кметът на община Мездра инж. Генади Събков и председателят на

...
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков и председателят на
Коментари Харесай

Община Мездра подкрепи семейството с изгорялата къща в Елисейна

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков и ръководителят на Националното съдружие на сираците в България Слави Михайлов спомагаха на зрелостника Тихомир, чиято къща изгоря на Цветница, по-скоро да се снабди с персонални документи. Днес посредством Информационния център на общината гратис бе пусната молба до столична община, където е публикуван актът за раждане на момчето, да се направи препис. С помощта на началника на Районно ръководство „ Полиция “ в Мездра - Цветомир Драгановски бяха придвижени нужните документи, посредством които бързо да бъде издадена нова персонална карта на момчето.
Инж. Събков зарадва Тихомир и с предложение за работа към кметството в село Елисейна или в границите на услугите и дейностите, реализирани от община Мездра. Това може да стане незабавно, откакто зрелостникът получи своя диплом за приключено приблизително обучение. Ако препоръчаната работа не устройва Тихомир, има и други варианти. Кметът добави, че е в развой на персонални диалози с представители на бизнеса в общината, търсещи разнообразни фрагменти.
Към момента се водят и договаряния за снабдяване на фургон, в който останалото без дом семейство краткотрайно да живее. Росица и Тихомир не желаят да се реалокират на друго място, тъй като гледат животни и по този начин си оказват помощ в семейството. Вариантите пред фамилията са два. Единият е благодарение на дарения от строителни компании да се построи нова къща, за което Тихомир дава обещание интензивно да оказва помощ. Втората алтернатива е майката и синът да закупят сграда в Елисейна. Хубавата вест е, че наоколо до изгорялата къща на фамилията, към този момент се продава друга за 4 000 лева
На 5 април община Мездра разкри опцията за превеждане на финансови средства и други материални дарения на потърпевшото семейство. Това може да стане по сметката на община Мездра, банка „ ДСК “ - клон Мездра.
IBAN: BG95STSA93008425414500
BIC STSABGSF
Код за тип плащане- 445100
Необходимо е в основанието за заплащане да бъде оказано, че е подаяние за Росица Борисова Стоянова.
Други типове дарения се одобряват в Общинския център за обществени услуги и действия /ул. „ Иван Вазов “ №2/ от обществения служащ Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт на господин Цаков - 0883 323 683. През празничните дни доста донори от разнообразни краища на България са посетили фамилията и са им занесли хранителни артикули и облекла.
На процедура пожарът на Цветница е унищожил всичко, което Росица и Тихомир имат. Майката и синът се нуждаят от всички дребни и огромни уреди, принадлежности и движимости, нужни за семейството. Призоваваме всеки, който има опция да помогне на Росица и Тихомир, да го направи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР