Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и компютърни специалисти

...
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и компютърни специалисти
Коментари Харесай

Кмет и доброволци ръка за ръка в благородна инициатива

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и компютърни експерти от SAP Labs България помогнаха с непринуден труд на възрастни хора в с. Царевец. 20-те запалянковци бяха ангажирани с благоустройството на обитаемото място. Те метяха улици, събираха падналите листа от дърветата, цепиха дърва и почистваха градинките в дворовете на баби и дядовци.
Инж. Събков оказа помощ и на група локални деца, които почистваха центъра на селото. Кметът събра падналите листа на ул. “Г. Димитров “ и оказа помощ с изхвърлянето им, след което се причисли и към останалите работни групи.
Компютърните експерти бяха доста въодушевени. Споделиха, че възприятието да спомагат на възрастните хора е неописуемо. За някои работата на село не бе непозната, други пък за първи път правиха сходни действия.
IT експертът Росен Кацаров за първи път в живота си цепи дърва, само че показа че му харесва:
„ Първото нещо, което на мен и сътрудниците ни направи усещане, е спокойствието на село. То е недостиг, когато живееш в огромния град. В Царевец виждаме хора, които имат потребност от помощ за на пръв взор дребни, ежедневни неща, само че непостижими за самичък човек на възраст. “, сподели Кацаров.
21-годишната Славена Теодосиева пък паралелно с мъжете от SAP Labs България помагаше на 88-годишната Вера Цолова. Младежите почистиха зеленчуковата градинка на бабата и нацепиха дърва. Младата дама има вяра, че това е добър метод да покажат почитание към хора, които цялостен живот са се трудили за България.
„ 8 часа от деня ни минава пред компютрите в офиса без да имаме физическа интензивност. Това, което вършим през днешния ден е малко натоварващо, в случай че не си спортувал интензивно, само че задоволството, че помагаш е извънредно скъпо. “, показа Славена.
Помощта на компютърните експерти провокира сълзи от признателност и трогване в душата на възрастните хора в с. Царевец.
„ Безкрайно съм признателна на тези работливи и положителни деца. Никога не съм се съмнявала в младежите. Вярвам, че те ще станат доста по-добри от нас, възрастните “, сподели през сълзи Вера Цолова.
От 2001г. околните на бабата живеят в Съединени американски щати. Всяка година идвали да я видят, само че откогато се родили внуците, старата жена им върви на посетители. Чака с неспокойствие другото лято, когато малчуганите за първи път ще я посетят на село.
В края на работния ден доброволците бяха почерпени от признателните поданици на селото. Инж. Генади Събков персонално благодари на компютърните експерти за помощта към възрастните поданици на Общината.
„ Впечатлен съм от страстта и ентусиазма на тези младежи, които са загърбили уюта и ежедневните си проблеми в огромния град и са пристигнали тук, с цел да изпитат удоволствието от това да оказват помощ на хора, изпаднали в неволя. Видях, че те изпитват превъзходно удовлетворение. “, показа инж.Събков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР