Кметът на община Марица“ Димитър Иванов откри учебната година в

...
Кметът на община Марица“ Димитър Иванов откри учебната година в
Коментари Харесай

Кметът на община „Марица“ откри учебната година в училището ...

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов откри образователната година в СУ „ Васил Левски “ в с. Маноле.  Той пожела на всички здраве и на добър час и сервира роза на всеки от преподавателите.

В приветствието си управникът се обърна първо към първокласниците. 

„ Днес още веднъж е 15-ти септември. За мен е чест да споделя с всички Вас този важен празник за всеки българин, възпитаник, родител и учител. Знам, че най-вече се вълнуват първолаците и сега сърчицата им тупкат като на дребни зайчета. Мили първокласници, през днешния ден Вие прекрачвате прага на родното учебно заведение. Не се опасявайте от незнайното и се вслушвайте в препоръките на своите учители, с цел да имате сполучлив старт в учебния живот “, пожела Димитър Иванов на най-малките.

Той поздрави и по-големите ученици на СУ „ Васил Левски “.

 „ Скъпи възпитаници, продължавайте да трупате познания, с цел да станете положителни и почтени жители. Не забравяйте, че Вие сте бъдещето на село Маноле, на община „ Марица “ и на България и всички ние разчитаме на Вас “, означи градоначалникът и посъветва родителите да спомагат на преподавателите в просветителния развой.

Той пожела на шефа на СУ „ Васил Левски “ Пенка Запрянова и на екипа й да са упорити и отдадени на добруването на учениците.

„ Госпожо Запрянова, дано Вие и Вашият екип все по този начин да не жалите сили и безрезервно да работите за благородното си дело. Бъдете търпеливи и дружелюбни, а ние, обществениците - в мое лице и в лицето на кмета на с. Маноле господин Йордан Енев, сме подготвени да Ви поддържаме с всичко, каквото е належащо, с цел да може под Вашата настойчивост децата ни да израснат почтени и честни българи “, акцентира Димитър Иванов.

В прочувствено изявление той изясни, че днешният 15-ти септември е по-специален за него, тъй като внукът му е първокласник в учебното заведение, което и той е приключил.

„ В днешния ден се върнах с боязън в сърцето преди 44 години, когато за пръв път пристъпих прага на нашето учебно заведение. Гордея се, че съм приключил това, въпреки и селско учебно заведение. Радвам се, че част от учителите, които са възпитали мен и моите деца, са тук и в този момент. Щастлив съм, че Господ ми е дал здраве и сили да дочакам този миг – моят внук, моят адаш, през днешния ден да е първокласник. 

Имам един специфичен подарък за него, който желая да му подаря тук, пред всички. Това е бележникът ми от 8-ми клас, който съм получил, когато приключих тогавашното ОУ „ Васил Левски “ в с. Маноле. Давам му го и се надявам да бъде за него тласък да учи, да се развива и праволинейно да преследва фантазиите си “, приключи кметът на община „ Марица “ и разчувствуван подари ученическата брошура на внучето си.

Димитър Иванов и Йордан Енев пожелаха попътен вятър на двете паралелки първокласници, за които община „ Марица “ и кметството в селото бяха подготвили специфични дарове.  

После кметът на община „ Марица “ съблюдава традицията и дружно с осмокласниците посади дръвче в двора на учебното заведение. 

Приветствия сервираха и шефът на учебното заведение Пенка Запрянова, кметът на с. Маноле Йордан Енев и родители на първокласници. На събитието участваха кметът на с. Ясно поле Иван Иванов, шефът на ДГ „ Мечта “ Дора Дичева, предшественичката й Анета Тодорова, представители на администрацията и читалищни дейци.

330 са първокласниците в община „ Марица “, които през днешния ден за пръв път пристъпват учебния предел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР