Кметът на община Марица“ Димитър Иванов и кметът на с.

...
Кметът на община Марица“ Димитър Иванов и кметът на с.
Коментари Харесай

Димитър Иванов поздрави за рождения ден столетница от Граф И...

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов и кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев честитиха 100-годишния празник на Атанаса Оджакова от селото. 

Иванов й връчи плакет на община „ Марица “, голяма кошница с плодове и лакомства, както и букет от 11 червени рози с пожеланието да й гостува още веднъж на 111-ия й рожден ден.

„ Пожелавам ти да си все по този начин витална и енергична и да ме поканиш още веднъж на тази дата след 11 години “, обърна се към нея Димитър Иванов.

Подаръкът, който развълнува най-вече столетницата, бе шалче с цветовете на българския байрак, което кметът на община „ Марица “ наметна на раменете й.

„ Обичам България, благо ми е за нея и няма скоро да я оставя “, зарече се баба Атанаса и се загърна компактно с шалчето.

Кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев й сервира хубав букет цветя и приветствен адрес от името на кметството в селото.

Близките на дамата описаха, че тя следи извънредно зорко какво се случва в България и макар, че не вижда добре, тв приемникът й непрестанно е включен на един от новинарските канали. Столетницата разпознава политиците по гласовете и е доста заинтригувана от политическата обстановка в страната и ориста на България.

Баба Атанаса е работила в селското стопанство до пенсия. Яде всичко, пие алкохол извънредно рядко – единствено при специфични мотиви. Тя собственоръчно е поддържала градината си до 80-годишната си възраст. Максимата й в живота е „ Който работи - не се разболява “.

За тържеството по случай рождения й ден се събра цялата й многолюдна фамилия – двете й дъщери, петимата внука и двамата правнука. Кулминацията на вечерта бе, когато столетницата, заобиколена от околните си и гостите, духна свещите на голямата шоколадова торта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР