Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи екипът ,

...
Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи екипът ,
Коментари Харесай

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи екипът , с който ще работи в община Кюстендил

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов показа екипът, с който ще работи в община Кюстендил.

„ Това са сътрудниците, с които ще прокарваме ползите на община Кюстендил, кактои ще пазиме ползите наобщината- експерти в своята област, хора с опит “, с тези думиинж.Атанасовпредставиинж.РосицаПлачкова, КристиянИванчов, ВенциславТерзийски иНиколай Дочев.

След като бъде изменено щатното разписаниена общинска администрацияще бъде основана позиция за пети зам. кметс сектор филантропични действия и обучение. Предстои да бъде разгласен конкурс за длъжността основен секретар на община Кюстендил.

„ Всички те имат моето цялостно доверие и съм сигурен, че ще го оправдаят и знаят, че сега, в който стъпят изкривено ще серазделим.Имамеси цялостно доверие и работим в екип “, безапелационен е кмета на община Кюстендил.

Инж.РосицаПлачкова-тя продължава да заема постът, който е заемала до в този момент.Дългогодишен специалист в строителството.

„ Лично аз през годините като общински консултант съм работел с нея като ръководител на комисията по Закон за устройство на територията и Инфраструктура, имам многодобри усещания отнейнатаработа, тя е добър експерт и точно поради товае единственият от зам.кметовете, който остава в структурата на настоящето управление ис задачата даимаеднаприемственост в работата, за което благодаря, че тя се съгласи да одобри моето предложение да продължи да бъде зам.кмет по капиталовата политика, съобщи инж.Атанасов.

КристиянИванчов, който има опит в областта на туризма, до неотдавна беше притежател на туристически комплекс, правист по специалност.

След като бъде изменено щатното разписаниеИванчовще дава отговор за туризма, обществените действия, спорта и сигурността.

ВенциславТерзийски ще се занимава с стопанската система и финансите, той е дълготраен финансист и счетоводител.

„ Доскоро е бил притежател на сдружение, което се занимава със счетоводна активност, към този момент не е, с цел да може да поеме сегашния сектор, човек на който имам безусловно доверие, който познавам от дългигодини и считам, че ще работи за ползите на община Кюстендил като експерт “, казаинж.Атанасов.

Николай Дочев- дълготраен шеф на Секретариата по ТГС България-Северна Македония.„ Той има голям опит в работата с европейски планове, участвале в ръководството напроекти, невероятенспециалист.Самизнаете, че специалистив тази сфераи с опит в държавната администрация и контакти липсват, по тази причина съм щастлив, че той одобри да е част от моя екип и че ще работим дружно “, заявиАтансов.

Инж.ОгнянАтанасов подчертаотново, че един от главните ресорив работата на администрациятае капиталовата политика иевропроектите.

„ Хубаво, е че с госпожа Плачкова са работили през годините, имат си доверие и дружно съм уверен, че могат да привлекат финансов запас за община Кюстендил, който като бъде вложен вярно ще има и забележими резултати и общината ще натрупа единствено и само плюсове.

Инж.Атанасовсутринта е провел двучасова оперативка с всички шефове на дирекции,началници на отдели, както и с шефовете на общински предприятия.

„ Набелязахме проблемите, които има да бъдат решавани, част от тях ще намерят своето място през финансовите разноски за 2024година, другитепроблеми ще се вземат решение настоящо.Поставил съм дилемите, дружно с моя екип, по които желаеме да се работи по- стремително и работим “, посочиинж.Атанасов.

Инж.Атансовотговори и на въпрос за финансовото положение на община Кюстендил.

„ Изискани са нужните информации, след изработен разбор, ще бъде оповестенаинформацията, имаме някаква информация за средства, които се трансферират от година за година, само че на този стадий по- подробна информация не можем дададем.Щебъдат направени нужните одити, с цел да стане ясно какво е положението на община Кюстендил, това когато бъде обработено и оценено ще бъде оповестено пред обществеността “,заяви Атанасов.

Липсата на кадрие огромна, разгледал съм в детайли щатноторазписание,има отдели, в които няма началници, има отдели, в които има по единчовек има отдели, в коитоса били назначени през годинитехора, които сега са преназначени в общинските предприятия.Реално са били на заплати от делегирания бюджет на общината, а е трябвало да бъдат в общинскитепредприятия.Теса преназначени, преди встъпванетоми вдлъжност.Общинатаенедоокомплектована, следва да бъде окомплектована.Липсват адвокати, в юридическия отдел няма шеф на отдела “, разяснява Атанасов.

Той даде образец, че сега един от сътрудниците е в болничен до 1 декември, в неговия отдел имапенсионери.Имапроблем с правенето на докладните мемоари и с помощта на основния проектант, който оказва помощ вмомента ще се случи сесията на Общински съвет.

Липсват фрагменти в геодезията, картографията, ще бъдат водени дейни диалози със междинното учебно заведение, което е в Благоевград.

„ Щ есе търси метод за повишение на възнагражденията в администрацията, сега те не са атрактивни и това е еднаот аргументите да не се намират експерти “, безапелационен еАтанасов.

Кметътна община Кюстендил разяснява и пропускателния режим в постройката на общинскаадминистрация.Тойще остане, с цел да може администрацията да работи по- дейно за жителите на община Кюстендил. Но на портала ще има мобилният номер накмета и когато някой не се появинавреме и откаже да се извърши услуга, хората ще могат да му позвънят персонално и да подадат нужния сигнал.

„ През акцията, който ме е попитал, на всеки съм дал отговор, че няма да отстрани загражденията, тъй като сега загражденията дават изискванията сътрудниците да могат да работят. Представете си обстановка, в която огражденията ги няма и всеки си влиза, отива по стаите, разхождат се, вие пишете докладни мемоари.Хората няма да могат да си правят работата изключително в този понижен състав “, посочиощеинж.Атансов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР