Кметът на община Кричим Атанас Калчев предостави допълнителна информация по

...
Кметът на община Кричим Атанас Калчев предостави допълнителна информация по
Коментари Харесай

Кметът на Кричим обясни защо е опасен пътят за Девин и кой е отговорен

Кметът на община Кричим Атанас Калчев даде спомагателна информация по проблема с неприятното положение на пътя Девин - Кричим - Стамболийски, който минава в урбанизираната територия на град Кричим. По думите му на разположение е безконтролно отношение и безучастие на Агенция „ Пътна инфраструктура “ във връзка с пътната сигурност и положението на пътната настилка в този сектор.
Прочетете още
Той разясни, че още на 4 януари 2022 година в Министерство на регионалното развитие община Кричим е внесла механически план за обект: „ Основен ремонт/рехабилитация/ на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на гр. Кричим) ", който е утвърден и координиран от всички институции, в това число и от АПИ. „ Проектът е направен по самодейност на община Кричим, тя е възложител, разплатен е със лични общински средства и е дарен на Министерство на регионалното развитие, за ускорение и подкрепяне процеса на наложителен ремонт на пътя!Споразумителен протокол за взаимно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на гр. Кричим с обща дължина 3,088 км. в регулационните граници, ще бъде подписан след реализирането на горецититираният план от притежателя на пътя! “, съобщи кметът Атанас Калчев.

По думите му против сумата от 18 528 лева дялово присъединяване от страна на АПИ във финансирането по поддържането на пътните платна за придвижване, включващо настоящ ремонт, поддържане, пътна маркировка, пътни знаци и други детайли, регулиращи придвижването, както и зимно поддържане от страна на АПИ на трасетата в регулационните граници на гр. Кричим, няма по какъв начин да бъде подписано съглашение за взаимно финансиране и поддържане на републиканските пътища III-866 Девин-Кричим-Стамболийски и III-8602 Пловдив-Злати трап-Брестовица-Перущица-Устина-Кричим, преминаващи през урбанизираната територия на гр. Кричим.

„ Винетните такси, които се заплащат за придвижването на МПС-та по републиканските пътища, нито отчасти, нито в целокупност се привеждат по сметките на съответните общини, включително и община Кричим, с цел да реализират пътното поддържане на републиканските пътища, преминаващи през тях! “, сподели още кметът на Кричим.

Според него от дълго време обществото е наясно кой, по какъв начин и по какъв метод го манипулира, посредством предоставените благоприятни условия в средствата за всеобщо осведомление в народен ефир и актуалните осведомителни технологии.

„ Още един път, в качеството ми на кмет на община Кричим, приканвам притежателя на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски да осъществя предоставения му безплатно от община Кричим план за „ Основен ремонт/рехабилитация/ на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на гр. Кричим) "! “, добави кметът Атанас Калчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР