Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе на 14

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе на 14
Коментари Харесай

Кабаиванов обсъди с министър Караджов проекти за пътни ремон...

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов организира на 14 февруари работна среща с вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. На която бяха разисквани три съществени тематики, свързани със стоянието на общински и републикански пътища на територията на община Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на община Карлово.

Първият въпрос бе за нуждата от главен ремонт на републикански път I-6 София-Бургас в частта от западния вход на Карлово до изхода за Бургас с обща дължина 3.2 км, акцентира доктор Кабаиванов. Той напомни, че правата е ремонтирана от Общината още през 2007 година, а от този момент досега Агенция „ Пътна инфраструктура “ не е правила рехабилитация на натоварения сектор. Обсъдено бе и положението на републикански път III-641 град Баня-село Васил Левски, както и правата на входа на Индустриалната зона в Карлово, част от републикански път II-64 Карлово-Пловдив.

Министърът на районното развиване и кметът на Карлово разискваха също опциите за предпочитано финансиране на най-натоварените сектори от общинската пътна мрежа. Това е пътят Московец-Богдан-Каравелово-Климент-Войнягово до републикански път II-64.

Кметът срещна вицепремиера с техническите планове, които Общината изготви за тези сектори. Гроздан Караджов изрази поддръжката си за желанието на управлението на Карлово да реконструира с бързи темпове общинската пътна мрежа и уточни опцията за финансиране – от Фонда за районно развиване, който Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ създава сега.

Д-р Кабаиванов срещна министър Караджов и с плановата подготвеност на общината за промяна на съществуващите и създаване на нови ВиК мрежи в съдействие с „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД Пловдив и Министерство на регионалното развитие.

Кметът на Карлово благодари на министър Караджов за обезпеченото финансиране за планиране, главен ремонт на пътното трасе и създаване на снегозащитни уреди в прохода Кърнаре-Троян, част от републикански път II-35. Всички действия би трябвало да бъдат осъществени през актуалната и през 2023 години.
Свързани вести Емил Кабаиванов: Кметовете на общините поискахме от Министерство на регионалното развитие опазване на вложенията за енергийна успеваемост на сградите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР