Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поиска от Министерство

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поиска от Министерство
Коментари Харесай

Кабата пише писмо на Явор Гечев за безплатните дърва СНИМКА

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов изиска от Министерство на земеделието да сътвори организация за гратис рязане и превоз на дървата, събрани след наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина. Това оповестиха от общината.

В писмо до министър Явор Гечев кметът напомня, че според заповед на министъра и решение на Общинския съвет на община Карлово, на всяко наранено от наводнението домакинство би трябвало да бъдат предоставени безплатно по 5 куб. метра дърва за огрев. Дървата бяха събрани при разчистването на засегнатите обитаеми места и складирани в особено избрани за задачата краткотрайни депа в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

През последните дни беше основана организация всички искащи да получават полагащите им се дърва, само че общината няма потенциал да обезпечи нарязването и превозването им до къщите.

Министърът на земеделието даде обещание, че ще окаже нужната помощ, с цел да могат жителите на засегнатите села да получат безплатно обещаните количества преди предстоящото захлаждане.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР