Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на
Коментари Харесай

Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов и кметовете на селата, потърпевши от бедствието през септември 2022 година - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път и прохода „ Троян – Кърнаре “ на 29 май. 

Преди дни кметовете, които учредиха предприемчив комитет, изпратиха писмо до служебния министър председател Димитър Главчев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в което ги уведомяват за подготвяния митинг и упорстват на общината да бъдат отпуснати 38 000 520 лв. за 2024 година Парите би трябвало да бъдат употребявани за възобновяване на разрушени от бедствието мостове, улици и дерета в Карлово и селата. 

Кабаиванов напомня, че са нужни над 75 млн. лева, с цел да се възвърне естественият живот на хората, а досега са получени единствено 17,6 млн. лева. Кметът упорства сумата от 38 млн. и 520 лв. да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лв.. 

В писмото си доктор Кабаиванов желае също да бъдат планувани и още близо 20 млн. лева за 2025 година, с които да бъде довършено възобновяване на разрушената от бедствието инфраструктура. 

Предупредителната едночасова обсада на Подбалканския път и прохода „ Троян – Кърнаре “ е планувана за сряда от 14:30 ч. до 15:30 ч. в село Кърнаре.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР