Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе домакин на среща

...
Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе домакин на среща
Коментари Харесай

Беливанов домакин на иранския посланик и бизнеса

Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе хазаин на среща сред бизнеса от Хасково и Пловдив с посланика на Ислямска Република Иран у нас Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули. Срещата бе проведена от Хасковска търговско- промишлена палата и бе водена от ръководителя Янчо Янев.

Негово превъзходителство Расули акцентира, че макар 120- годишната история на дипломатическите връзки сред двете страни, България и Иран не се познават задоволително добре. Според него и двете страни имат изключителни условия за съвместен бизнес. Той уточни като една от най-важните си задания основаването на връзки сред бизнеса от България и Иран.

Пловдивска компания за кроасани изяви предпочитание да се свърже с сътрудници в Иран. Хасковска компания за спално долни дрехи изненада посланика, като докара на срещата свои сътрудници от Иран, които споделиха задоволството си от взаимния бизнес.

Присъстващите показаха опциите на компаниите си за произвеждане на самун и сладкарски произведения, машиностроение, строителство, текстилно и шивашко произвеждане. Някои от тях имат бизнес в други арабски страни и интерес за насърчаване на активност и в Иран. Посланикът на Иран предложения присъстващите да се включат в бизнес делегация, която да посети страната. Той разясни, че в най-скоро време у нас ще дойде сходна иранска делегация.

Кметът Добри Беливанов се ангажира да спомага при интерес от ирански компании за инвестиция в района. По- рано на самостоятелна среща с полсланика той презентира опциите за вложения в общината.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР