Кметът на община Габрово Таня Христова и министърът на образованието

...
Кметът на община Габрово Таня Христова и министърът на образованието
Коментари Харесай

Таня Христова и Даниел Вълчев подписаха договор за младежкия център в Летния театър в Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подписаха през днешния ден в София контракта за финансиране на юношески център в някогашния Летен спектакъл. Средствата за Габрово са в размер на 3 836 710 лева Те се отпускат безплатно от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021 година по процедурата „ Изграждане на юношески центрове “.
На церемонията в МОН просветителният министър и ръководителят на програмния оператор по стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “ Цветана Герджикова връчиха договорите на кметовете на утвърдените общини. Финансиране получават също Монтана, Бургас и Перник.
Предвиден е главен ремонт на Летния спектакъл в града и доставка на нужното съоръжение. Сцената ще бъде възобновена, а зелените площи – благоустроени. На обособен терен ще се построи база за настаняване на 35 души – гостуващи младежи, групи, сформира. Тя ще е с топла връзка към главната постройка.
Идеята е в обновеното пространство да се организират неофициални образования на младежи сред 15 и 29 години, интернационалните начинания за обмяна на опит, фестивали, услуги за младежи, действия с родители и деца. Трябва да бъдат назначени минимум 10 чиновници – шеф на центъра, 5 юношески служащи, 2 просветителни посредници и други.
Ще бъдат основани зони за работа в пет посоки – „ Младежки хъб “, „ Младежко водачество “, „ Култура, екология и креативен интензивности “, „ Спорт и физическа интензивност “, „ Здраве и благоденствие “. Центърът ще покрива високи стандарти за младежка работа по модел на Съвета на Европа.
Дейностите ще се осъществят в партньорство с норвежкия Университетски лицей за зелено развиване и Технически университет – Габрово. Двете институции ще работят за поощряване на интернационалното съдействие и обмена на положителни практики, за даване на информация по отношение на опциите за младежко включване, кариерно насочване и присъединяване в разнообразни начинания. Срокът за осъществяване на плана е 3,5 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР