Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова, която винаги е

...
Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова, която винаги е
Коментари Харесай

Кметът на Община Борован Десислава Тодорова се срещна с пенсионери от две села

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова, която постоянно е била покрай хората и съпричастна с техните потребности, се срещна с пенсионерите от селата Малорад и Нивянин.
На срещите в два следващи дни бяха сложени въпроси за проблеми в обитаемоте места и методите за тяхното решение. Кметът изясни сложната обстановка, в която от доста време работи изпълнителната власт, неналичието на бюджет, нестабилната политическа конюнктура в страната ни. Въпреки големите усложнения от всякакво естество са реализирани предстоящите резултати.
Темите, по които разговаряха Тодорова и жителите на двете села бяха: високите цени, инфлацията, липса на медикаменти и непостижимите сметки за българските жители. Инфлацията не стопира да изяжда парите на хората, а аргументите за нея са безпределно ясни и се коренят в метода на консумиране на средства в последните 2 години, наблягайки на обществените разноски, закъснели ограничения.
„ Заводът на илюзиите “, който бълва популистки политики би трябвало да бъде затворен, тъй като е нужна здрава ръка, която да приложи същинска фискална дисциплинираност. Обедняването на хората би трябвало да спре. Инфлационните равнища е нужно да бъдат върнати в естествени стойности, тъй като това приказва за отслабена или никаква държавническа политика.Нарастването на цените на стоките от производител до магазин към този момент е с 40- 50%, а в някои случаи и до 100%. Това не може да продължава. Политиците би трябвало да се обединят, с цел да намерят решения  в името на хората. Като представител на  местната власт постоянно съм била покрай вас, живеейки с проблемите и насладите ви. На хората им омръзна  „ избори след избори “. Искат работеща страна “, безапелационна е Тодорова. 
Пенсионерите от двете села благодариха на кмета за обезпечената безвъзмездна храна за най-бедните, обществено слабите и самотно живеещи възрастни хора, за обезпечените домашни помощници, персонални асистенти за хората в неравностойно състояние, за обществените асистенти, които носят топлата храна до у дома и оказват помощ в семейството. Дълг е и на страната да облекчи сложното им всекидневие, тъй като възрастните хора имат потребност освен от почтени пенсии, само че и от поддръжка с цел да вземат участие пълноценно в публичния живот.
" Общините са сърцето на страната. На нас се пада да осъществим задачата си и да се борим за това, с разсъдък, отговорност и разговор! ", сподели още кметицата. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР