Кметът на община Банско Георги Икономов е внесъл днес в

...
Кметът на община Банско Георги Икономов е внесъл днес в
Коментари Харесай

Банско официално поиска възможност за втори кабинков лифт

Кметът на община Банско Георги Икономов е внесъл през днешния ден в Министерство на околната среда и водите искане за привършване на започнатата през 2013 година процедура по отчасти изменение на в този момент настоящият План за Управление на Национален парк „ Пирин “, оповестиха от локалната администрация на зимния курорт.

Оттам прецизират, че настояването на Икономов е подбудено от следните претекстове:

Първо: да се даде опция за започване на действителните дейности за създаване на втори кабинков въжен превоз в Ски-зона Банско.

Второ: Това може да се случи единствено след смяна на в този момент настоящият проект за Пирин, който в настоящия си тип не разрешава създаване на нови лифтове в Ски-зоната.

Трето: Приемането на новия проект, който се създава близо 5 години, все още е блокирано от правосъдни каузи, чието дефинитивно решение по всяка възможност ще продължи дълго във времето.

Четвърто: Явните офанзиви против построяването на втори кабинков въжен превоз не устоят на никакви рационални доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на непознати ползи!

Воден от тези претекстове, кметът Георги Икономов с публично писмо изиска от министър Нено Димов да завърши към този момент извървяната процедура по изменение на в този момент настоящият План за ръководство на Национален парк „Пирин“ и да предложи тя да бъде утвърдена от Министерски съвет.

По-късно през днешния ден, от 16:30 часа, жителите на община Банско ще излязат на митинг с искане за допускане на процедура, която да покаже допустимо ли е построяването на втори кабинков въжен превоз. На този стадий няма капиталово предложение за нова кабинка, защото в в този момент настоящият проект за ръководство на „ Пирин ” не дава сходна опция – т.е. даже не може да се предложи разглеждане на подобен вид. С смяната на проекта за ръководство ще може да се види дали подобен план би могъл да се осъществя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР