Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна пратеници на

...
Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна пратеници на
Коментари Харесай

Пратеници на Баба Марта гостуваха на кмета на Асеновград

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев посрещна пратеници на Баба Марта. Ученици от ПГ " Цар Иван Асен II ", облечени във фолклорни одежди, сервираха мартеници, както повелява традицията на 1-ви март.
 
Младежите пожелаха на доктор Грудев здраве, шанс и сили, с цел да може да продължи да се грижи за развиването на града и обитаемоте места в общината. Младите посланици на Баба Марта донесоха със себе си празнично въодушевление и усмивки.
 
Гости на кмета бяха и малчуганите от IV група на ДГ " Надежда " в Асеновград. Фолклорните носии, в които се бяха пременили, демонстрираха родолюбивият дух и желанието да се съхраняват българските традиции още от най-ранна детска възраст.
 
Възпитаниците на детското заведение рецитираха стихове за Баба Марта и извършиха обичайния за страната ни фолклорен танц ръченица. А най-после подариха на градоначалника мартеници и собственоръчно направени картички.
 
На собствен ред, кметът доктор Христо Грудев подари алегорични мартенски дарове на всички. И назова своите посетители да бъдат благословени и здрави през цялата година. За по-малките сервира благопожелание да порастват нехайно и щастливо. А на младежите пожела да се радват на поддръжката от своите близки и другари и да осъществен и най-смелите си фантазии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР