Кметът на община – Перник Станислав Владимиров и директорът на

...
Кметът на община – Перник Станислав Владимиров и директорът на
Коментари Харесай

Създават общинска полиция в Перник, започва да действа от май

Кметът на община – Перник Станислав Владимиров и шефът на ОДМВР старши комисар Павел Млеканов подписаха контракт, който обезпечава активността на звено „ Общинска полиция “ към отдел „ Охранителна полиция “ при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Договорът е одобрен от министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Органите на реда ще бъдат на послушание както на кмета на общината, по този начин и на шефа на полицията.
Звеното ще дава отговор за обезпечаване на реда и сигурността на територията на общината. Полицаите ще извършват предпочитани задания, свързани с работата на кметската администрация, както и ще глобяват извършители по разнообразни наредби на общината.
„ Създаването на звено „ Общинска полиция “ е част от целите ми, тъй като дейностите му са от огромно значение за ефикасното осъществяване на политиката на локалната администрация във връзка с сигурността и публичния ред в града “, сподели кметът Владимиров.
„ Целта е, да осигурим успокоение и сигурност на жителите, както и спазвате на разпоредбите и нормите за сигурност, с което Перник ще стане още по-привлекателен град за живеене “ добави кметът Владимиров откакто постави подписа си под документа.
„ Това е крачка напред, обвързвана с реда и сигурността на живущите в общинския център, плод на съвършеното взаимоотношение с пернишкия градоначалник „ посочи в умозаключение старши комисар Млеканов.
Предстоят формалности с окомплектоването на звеното и пускане на фактическата му активност.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР