Кметът на обсадения украински град Мариупол съобщи пред BBC, че

...
Кметът на обсадения украински град Мариупол съобщи пред BBC, че
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол: Улични боеве блокират спасяването на живите под разрушения театър

Кметът на обсадения украински град Мариупол заяви пред BBC, че уличните боеве в центъра на града попречват спасяването на стотици хора , които не престават да бъдат в капан под опустошения трагичен спектакъл .
 
 Ма Българска телеграфна агенция
Вадим Бойченко споделя, че екипите ще могат да разчистят руините и да спасят хората, единствено когато има мъртвило на сраженията . „ В региона има танкове и артилерийски обстрели, и всевъзможни оръжия “, сподели той. „ Нашите сили вършат всичко допустимо, с цел да задържат позициите си в града, само че силите на съперника са по-големи от нашите, за жалост ", добави кметът.

В петък управляващите оповестиха, че 130 души са съумели да излязат и че повече от 1000 към момента са в бомбоубежището , което устоя на офанзивата. Русия отхвърля да е обстрелвала постройката, която е била ясно обозначена като гражданско леговище и твърди, че офанзивата е дело на азовците, само че още веднъж се приписва на тях . Стратегическият пристанищен град е обкръжен от съветски сили и към 300 000 души са в капан без електричество, течаща вода и отопление .

Бойченко сподели също, че 40 000 души са съумели да изоставен града през последните пет дни и че други 20 000 чакат да бъдат евакуирани.
 Мариупол Българска телеграфна агенция

Междувременно Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации (WFP) осведоми, че не може да доближи до хилядите блокирани в Мариупол , с цел да им достави филантропична помощ.

" Ситуацията в обкръжените градове на Украйна е " ужасна ". Шофьорите на камионите с помощ не желаят да рискуват сигурността си, стигайки до там ", съобщи координаторът на WFP за изключителни обстановки Якоб Керн споделя пред организация AFP.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР