Кметът на Ню Йорк също призова жителите на града да

...
Кметът на Ню Йорк също призова жителите на града да
Коментари Харесай

Полицията в Ню Йорк призова хората да поставят AirTag-ове в колите си, за да помогнат за намирането им при кражба

Кметът на Ню Йорк също прикани жителите на града да употребяват AirTag-ове с цел да оказват помощ в битката с кражбите на коли

Емил Василев преди 58 секунди 5 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 19:51 | 29.04.2023

5 електрички, които са въздух под налягане, и други 5, които си костват всеки евроцент

АвтомобилиИван Давидов - 21:14 | 30.04.2023

10 „ японки “, които комбинират мощ и надеждност като никой различен

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 29.04.2023

Да си напомним странния опит, в който 20 деца бяха оставени сами в две къщи

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс и полицейското ръководство помолиха жителите на града да оказват помощ в битката с кражбите на коли в града, като слагат Apple AirTag-ове в колите си.

AirTags са дребни, кръгли устройства за следене, които разрешават на потребителите да наблюдават местоположението на движимостите си посредством приложението „ Find My “ на своите iPhone-и. Ако бъде откраднат автомобил с подложен в него AirTag, жителите ще могат да проследят автомобила си и да оказват помощ на служителите на реда за намирането му.

„ Това е в действителност необикновено откритие. “

каза Адамс на конференция в неделя

AirTag коства към 70 лв., а Адамс съобщи, че организация с нестопанска цел в Ню Йорк е дарила 500 устройства, които ще бъдат раздадени гратис на жителите.

Полицейското ръководство на Ню Йорк показа в неделя видеоклип, в който се показва по какъв начин жителите могат да употребяват AirTag, с цел да защитят колите си. Джефри Мадри, шеф на отдела, написа в Twitter, че „ 21-ви век изисква полицейска работа в 21-ви век “.

„ Един AirTag в колата ви ще ни помогне да я намерим в случай че бъде открадната. Ще използваме нашите безпилотни дронове, технологията ни StarChase & положителната остаряла полицейска работа, с цел да намерим безвредно откраднатата ви кола. Помогнете ни да ви помогнем, сложете си AirTag в колата. “

се споделя в туита на нюйоркската полиция

Адамс съобщи, че колите Kia, Hyundai и Honda са изключително уязвими за обири, частично поради наклонност, популяризирана в TikTok.

В прессъобщение от април Адамс съобщи, че в края на предходната година в Ню Йорк се следи 890% нарастване на кражбите на коли KIA и 766% нарастване на кражбите на Hyundai през предходните месеци. Градът се е включил към национално правосъдно дело, което има за цел да потърси отговорност от производителите на коли за това, че не са конфигурирали общоприети ограничения против обири в някои модели коли.

Адамс съобщи в неделя, че AirTag е „ чудесно “ проследяващо устройство, което съгласно него ще помогне за понижаване на броя на кражбите на коли в града.

„ Използването на технологиите за битка с престъпността, отбрана на хората и запазване на имуществото е посоката в която върви тази администрация и това полицейско ръководство. “

заяви Адамс в неделя
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР