Кметът на Ню Йорк и кандидат за президент Бил де

...
Кметът на Ню Йорк и кандидат за президент Бил де
Коментари Харесай

Кандидат за президент на САЩ използва лозунг на Че Гевара на среща с работници в Маями

Кметът на Ню Йорк и претендент за президент Бил де Блазио сподели през вчерашния ден на протест в Маями девиз, свързван с кубинската комунистическа гражданска война, с което си навлече рецензии в град, където живеят доста хора, избягали от ръководството на Фидел Кастро, заяви Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-късно той се извини в " Туитър " и съобщи, че не е знаел историята и смисъла на фразата " Винаги до успеха! " (Аста ла виктория, сиемпре!/Hasta la victoria, siempre!).

След присъединяване си в дебата на Демократическата партия в сряда вечерта, където претендентите преднамерено приказваха на испански, с цел да се харесат на испаноезичните гласоподаватели, Де Блазио се срещна със стачкуващи чиновници на Международното летище в Маями.

Де Блазио съобщи, че ги поддържа и извика Hasta la victoria, siempre! - лозунг, свързван най-много с революционера Че Гевара и с режима на Кастро.

" Това е изцяло недопустимо! Как може някой, който желае да бъде водач на свободния свят, може да цитира партизанин палач и то в Маями ", написа в " Туитър " сенаторката демократ от законодателния орган на Флорида Анет Тадео.

" Ако някой се съмнява, че демократите, кандидатирали се за президент, са почитатели на социализма, Бил де Блазио е в Маями и цитира... Че Гевара ", написа в " Туитър " сенатор Рик Скот, републиканец от Флорида. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР