Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс прекрати четиридневния срок пътуване

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс прекрати четиридневния срок пътуване
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк приключва обиколката си в Латинска Америка с призив за „право на работа“ за мигрантите в САЩ

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс приключи четиридневния период пътешестване до Латинска Америка, като приканва за „ право на работа “ за мигрантите в Съединените щати

От АСТРИД СУАРЕЗ Associated Press и MANUEL RUEDA Associated Press 7 октомври 2023 година, 16:26 Имиграционната рецесия се усеща в Америка, както и в градове в Съединените щати, в това число Ню Йорк.

Той прикани държавното управление на Съединени американски щати да откри способи мигрантите и търсещите леговище да работят законно в Съединените щати. < /p>

„ Когато погледнете Колумбия, те в действителност демонстрираха по какъв начин да всмукват индивидите в своите общества и един от най-важните способи да го създадат е да разрешат на хората да работят “, сподели Адамс пред кореспонденти в Некокли. „ Нищо не е по-хуманно и нищо не е по-американско от вашето право на работа и ние имаме вяра, че това е право, което би трябвало да разтеглим. “

Ню Йорк има се борят да обезпечат незабавно настаняване на десетки хиляди мигранти, които са пристигнали в града тази година, като Адамс и други градски водачи приканиха федералното държавно управление да форсира разрешаването на работа за тези, които към този момент са в града.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Уникално предписание, датиращо от 80-те години, изисква Ню Йорк да обезпечи заслон на всеки нуждаещ се. Адамс сподели, че разноските за поддръжка на мигрантите може да се повишат до 12 милиарда $ през идващите три години и тази седмица оспори устава, който задължава града да дава заслон на мигрантите.

Кметът също отиде в Еквадор и Мексико по време на обиколката си, където посети приюти за мигранти и беседва с локални законодатели.

След прекъсване в мексиканския щат Пуебла, Адамс сподели, че градът му е „ изпълнен с потенциал “.

„ Сърцата ни са безкрайни, само че ресурсите ни не са “, сподели Адамс пред кореспонденти. „ Не желаеме да слагаме хора в събирателни приюти. Не желаеме хората да си мислят, че ще бъдат наети. ”

В Колумбия Адамс сподели, че задачата му не е да споделя на мигрантите какво би трябвало да вършат, а да научете за техните претекстове и намерете решения на имиграционната рецесия.

Южноамериканската страна е приела 2,8 милиона мигранти от Венецуела през последните седем години и им е разрешила да аплайват за 10-годишни разрешителни за работа, които също им дават достъп до здравни и просветителни услуги.

Но макар напъните за узаконяване на венецуелските мигранти, доста от тях се насочват към Съединените щати откакто се борят да възстановят живота си в Колумбия и други страни от Южна Америка, където стопанските системи към момента се възвръщат от пандемията.

Според Националната имиграционна работа на Панама повече от 200 000 Венецуелците прекосиха пропастта Дариен тази година на път за Съединените щати. Мнозина се местят за втори или трети път, откакто са живели в страни от Южна Америка като Колумбия, Чили и Перу.

Тази седмица администрацията на Байдън подписа договорка със социалистическото държавно управление на Венецуела за обновяване на директните полети за депортиране до Венецуела и сподели, че венецуелците, които не дават отговор на условията за ейслум, ще бъдат върнати в тяхната татковина.

В Некокли някои венецуелски мигранти, тръгнали на север, споделиха, че ще продължат в прехода си, с цел да стигнат до границата на Съединени американски щати, макар новата политика.

„ Влизането в (САЩ) също е въпрос на шанс “, сподели Мигел Рубен Камакаро, венецуелски мигрант, пътуващ с двете си деца и спал на палатка на плажа на Некокли. „ Ще преследваме фантазията, до момента в който няма други благоприятни условия. “

___

Rueda заяви от Богота, Колумбия.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР