Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио реши да не

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио реши да не
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк отмени комендантския час

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио реши да не продължава изтеклия в неделя период на комендантския час в най-големия град на Съединени американски щати. За това заяви Блазио в своя Twitter.

" Отменяме комендантския час, това решение влиза в действие незабавно . Вчера и през изтеклата нощ жителите на града демонстрираха най-хубавото от себе си ", написа градоначалникът.
 Ню Йорк вкара полицейски час
Ню Йорк вкара полицейски час

Това се случва след дни на митинги, при които бе задържана и дъщерята на кмета

При това той подсети, че в понеделник Ню Йорк стартира първата фаза на унищожаване на санитарно епидемиологичните ограничения, въведени поради разпространяване на ковид от нов вид.

" Утре ще създадем първата огромна стъпка. Бъдете деликатни и се пазете един различен ", написа кметът.

По данни на CNN, през изтеклата нощ по време на проява в мегаполиса са арестувани над 10 души. В нощта против събота задържаните бяха 40 души, 270 души бяха задържани в нощта на 5 юни и над 700 души в нощта на 1 юни.

Властите вкараха комендантски час в 40 градове на Съединени американски щати . В Лос Анджелис и доста райони в щата Калифорния, а също и в Минеаполис, Далас (щата Тексас), Денвър (щата Колорадо), Сент Пол (Минесота) и във Вашингтон този режим към този момент е анулиран.

Комендантският час е анулиран за една нощ в Атланта и остава в действие в Буфало, Чикаго (щата Илинойс), Маями (Флорида) и Филаделфия (щата Пенсилвания).

Припомняме, в Съединени американски щати след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при арест избухнаха всеобщи митинги . Подобни митинги против расизма и полицейското принуждение се организират и в доста европейски градове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР