Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви отмяна на

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви отмяна на
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк отмени полицейския час в града

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи анулация на полицейския час в града след вчерашните мирни митинги, съобщи ТАСС.
"Вчера и в петък жителите на нашия град демонстрираха най-хубавото от себе си. Благодаря им ", заяви кметът в особено послание към жителите във връзка митингите против полицейското принуждение след гибелта на Джордж Флойд.
По-рано губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че управляващите на града ще стартират да отстраняват рестриктивните мерки, наложени в града на 8 юни заради пандемията на ковид.
От 8 юни предприятията за търговия на едро и дребно ще могат да възобновят работата си. Ресторантите и питейните заведения ще продължат да работят с стеснен брой гости. От идващия понеделник и строителството ще може да стартира работа, също и компании, които се занимават със селскостопански действия, лов на риба и лов, и редица промишлености. Около 400 хиляди души ще могат да се върнат на работа. Служителите ще би трябвало да носят маски, а в някои компании ще бъде въведено всеобщо тестване за вируса.
Първоначално Ню Йорк беше щатът, който пострада най-вече от пандемията. В най-лошите дни в щата дневно умираха над 700 души, а повече от 3 хиляди биваха приети в болница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР