Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че утрешният ден ще

...
Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че утрешният ден ще
Коментари Харесай

Как московчани спечелиха от бунта на Пригожин

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че утрешният ден ще остане неработен за жителите на съветската столица, макар че въоръженото опълчване на основния път към града завърши.

В ранните часове на протеста на наемниците от частната войска " Вагнер " Собянин беше оповестил понеделник за неработен ден за множеството хора в Москва от съображения за сигурност и ги помоли да си останат по домовете.

Решението беше взето в миг, когато силите на Вагнер напредваха в ескорт към Москва с задача да смъкват съветското военно управление. Това провокира опасения за заплаха от сражения сред наемниците, водени от олигарха Евгений Пригожин и постоянните въоръжени сили на Русия. града бяха построени контролно-пропускателни пунктове и затворени пътища, написа Българска телеграфна агенция.

Бунтът беше трагичен, само че временен. Пригожин се отдръпна, откакто подписа договорка с Кремъл, съгласно която той се реалокира в Беларус в подмяна на това, че Москва се отхвърля от преследването му.

Говорителка на Собянин удостовери рано през днешния ден, че взетото от него решение към момента е годно и че понеделник ще остане почивен ден.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР