Кметът на Москва Сергей Собянин удължи до 29 юни включително

Кметът на Москва Сергей Собянин удължи до 29 юни включително ...

Москва удължава covid-ограниченията заради ръст на заболеваемостта


Кметът на Москва Сергей Собянин удължи до 29 юни включително допълнителните ограничения, наложени миналата седмица заради нарасналата заболеваемост от COVID-19, и въведе нови. Това съобщи самият той в своя блог, цитиран от ТАСС. 

До 29 юни се продължава забраната ресторантите, баровете и клубовете да работят нощно време - от 23.00 до 06.00. Тя не засяга доставките на храна и продажбите за вкъщи, както и продажбата на стоки и предоставянето на услуги за бита. 

Следващата седмица ще останат затворени детските игрални стаи, зоопаркът, зоните за хранене в моловете и други подобни сгради. Остава в сила забраната да се използват детските и спортните площадки, беседките и други обекти в парковете. За пейките обаче се прави изключение. 

Не повече от 1000 зрители е разрешено да присъстват на концерти и спортни прояви. Дискотеките ще бъдат затворени, както и фен зоните, създадени във връзка с европейското футболно първенство. Същевременно в Москва започват експериментално да работят , които ще приемат само клиенти, удостоверили, че са ваксинирани. 

Властите на Москва планират след консултации с правителството да започнат повторна ваксинация срещу коронавируса на вече имунизирани хора. Ваксинацията на мигрантите, работещи в столицата, се предвижда да започне в началото на юли или дори по-рано. 

Източник: manager.bg