Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че в руската столица

...
Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че в руската столица
Коментари Харесай

В Москва разпоредиха задължителна ваксинация сред работещите в сферата на услугите

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че в съветската столица се вкарва наложителна имунизация против Covid-19 за чиновниците в областта на услугите, с цел да се противодейства на " трагичния процес " на епидемиологичната конюнктура.

" В момента повече от 12 000 инфектирани с ковид са приети в болница. По заболеваемост сме на равнищата от миналогодишните пикове ", написа кметът в блога си, допълвайки, че е разпоредил наложителна имунизация на чиновниците в бранша на услугите.

Заради внезапния растеж на заболеваемостта в Москва са въведени нови ограничавания, съобщи БНР. Дните от 15 до 19 юни до са оповестени за неработни. Затворени бяха зоопарковете, заведенията за публично хранене в комерсиалните центрове и детските площадки.

Ресторантите и питейните заведения не работят от 23:00 до 6:00 сутринта. 30% от личния състав на компаниите мина към отдалечена работа.

В ковид-отделенията на лечебните заведения бяха разкрити и спомагателни кревати. Към съществуващите в столицата 14 000 места за заболели от ковид ще бъдат добавени още 2000 и ще бъдат отворени нови центрове на компютърна томография.

Засилва се контролът върху носенето на защитни маски и спазването на обществена отдалеченост на публичните места. Кметът Сергей Собянин прикани хората да се възползват от правото си на безвъзмездна имунизация.

През последното денонощие в столицата бяха регистрирани 6800 нови случая на Covid-19. Смъртните случаи са 71. Над 1,8 млн. души са си сложили ваксина против Covid-19 в Москва от началото на акцията по ваксиниране.

Главният хигиеничен доктор на Москва Елена Андреева подреди наложителна имунизация подлежат 60% от работещите в областта на услугите, като до 15 юли би трябвало да им бъде сложена първата доза от имунизацията против Covid 19, а до 15 август – втората.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР