Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни включително

...
Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни включително
Коментари Харесай

Москва удължава ограниченията заради нараснала заболеваемост от COVID-19

Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни в това число спомагателните ограничавания, наложени предходната седмица поради повишената заболеваемост от COVID-19, и вкара нови, заяви самият той в своя блог, съобщи ТАСС.
От понеделник неработните дни, оповестени в съветската столица, обаче завършват, сочи оповестен в петък декрет на кмета. Същевременно в града стартират пробно да работят "безковидни " заведения за хранене, които ще одобряват единствено клиенти, удостоверили, че са имунизирани.
До 29 юни се продължава възбраната заведенията за хранене, питейните заведения и клубовете да работят нощно време - от 23.00 до 06.00. Тя не визира доставките на храна и продажбите за у дома, както и продажбата на артикули и даването на услуги за бита.
Идната седмица ще останат затворени детските игрални стаи, зоопаркът, зоните за хранене в моловете и други сходни здания. Остава в действие възбраната да се употребяват детските и спортните площадки, беседките и други обекти в парковете. За пейките обаче се прави изключение.
Не повече от 1000 фенове е позволено да участват на концерти и спортни прояви. Дискотеките ще бъдат затворени, както и почитател зоните, основани по отношение на европейското футболно състезание.
Властите на Москва възнамеряват след съвещания с държавното управление да стартират повторна имунизация против ковид на към този момент ваксинирани хора. Ваксинацията на мигрантите, работещи в столицата, се планува да стартира при започване на юли или даже по-рано.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР