Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че от утре

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че от утре
Коментари Харесай

Москва смекчава леко антивирусните ограничения

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи през днешния ден, че от на следващия ден леко се смекчават ограниченията против ковид в съветската столица, мотивирайки се по-специално с сполучливата акция за имунизация, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Ситуацията "дава учредения за внимателен оптимизъм ", написа той на уеб страницата си и уточни, че дневният растеж на случаите в града - от 2000 до 4000 предходната седмица, е "видимо по-малък, в сравнение с в края на декември ". Значително е повишен броят на имунизираните московчани - над 220 000 към този момент имат сигурна отбрана против вируса, добави той.

Тази седмица Русия публично стартира акция за всеобща имунизация и лица от всички категории могат към този момент да се ваксинират с съветската ваксина "Спутник V ", записана в края на август още преди края на клиничните й тествания.

Собянин посочи, че следва още веднъж да проработят "нормално " гимназиите и спортните учебни заведения, да отворят порти музеите, библиотеките и други културни обекти, а театрите и кината ще могат да запълват към този момент не 25, а 50 на 100 от местата.

Но питейните заведения и заведенията за хранене ще затварят все по този начин в 23.00, предприятията ще държат минимум 30 на 100 от чиновниците си на отдалечена работа, а хората над 65 години или с хронични болести би трябвало да стоят в изолираност, което в действителност се случва много рядко, отбелязва Агенция Франс Прес.

Противно на управляващите в редица европейски страни Кремъл още няма желание да вкара още веднъж народен локдаун, стремежът е да отбрани нежната стопанска система на страната.

По последни публични данни инфектираните в Русия до момента са над 3,5 милиона и по този индикатор е на четвърто място в света. Към днешна дата съгласно формалните известия са регистрирани над 67 000 смъртни случая, свързани с КОВИД-19, само че статистическата организация преброи през декември тройно повече умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР